ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Βυρώνειας Σερρών: Πανηγύρι τοπικών σερραϊκών γεύσεων

Πιστεύοντας πως η καλύτερη απάντηση στην κρίση της εποχής  είναι η επιστροφή στη γη και στην παράδοση –αλλά και η εξωστρέφεια- η «Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής» διοργανώνει τον «ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» Ένα πανηγύρι τοπικών σερραϊκών γεύσεων, το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουλίου 2015- δίπλα από τις ράγες του τραίνου στον ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της Βυρώνειας Σερρών.

Πιστεύοντας πως η καλύτερη απάντηση στην κρίση της εποχής  είναι η επιστροφή στη γη και στην παράδοση –αλλά και η εξωστρέφεια- η «Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής» διοργανώνει τον «ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» Ένα πανηγύρι τοπικών σερραϊκών γεύσεων, το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουλίου 2015- δίπλα από τις ράγες του τραίνου στον ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της Βυρώνειας Σερρών.

 Πιστεύοντας πως η καλύτερη απάντηση στην κρίση της εποχής  είναι η επιστροφή στη γη και στην παράδοση –αλλά και η εξωστρέφεια- η «Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής» διοργανώνει τον «ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» Ένα πανηγύρι τοπικών σερραϊκών γεύσεων, το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουλίου 2015- δίπλα από τις ράγες του τραίνου στον ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της Βυρώνειας Σερρών.


Σερραίοι παραγωγοί, που αγαπούν την  γη και ασχολούνται με το χωράφι –κάνοντας πολλοί το χόμπι τους επάγγελμα- εκθέτουν τα προϊόντα τους, δίνοντας την ευκαιρία στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες να τα γνωρίσουν και να τα απολαύσουν. Παραγωγοί που αξιοποίησαν τον πλούτο του τόπου μας  «επιστρατεύοντας» την τόλμη, το μεράκι, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα για να προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία ντόπιων τυποποιημένων και πιστοποιημένων προϊόντων, όπως μέλι, ελαιόλαδο, όσπρια, βότανα, γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α.  Οι επισκέπτες στη διάρκεια της γιορτής μπορούν να γευτούν τα προϊόντα, να τα δοκιμάσουν, να μυρίσουν το άρωμά τους και να ενημερωθούν αναλυτικά από τους ίδιους τους παραγωγούς, κάτι που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο προϊόν τους.
 
Παράλληλα  ο μάγειρας και ερευνητής Χρήστος Μαντίδης (συγγραφέας του βιβλίου "Ο Χρήστος Μαντίδης αναβιώνει το Σερραϊκό Τραπέζι") παρουσιάζει livε μοναδικά πιάτα των Σερρών, μαγειρεύοντας σπάνια φαγητά, εκλεκτούς μεζέδες και γλυκά βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου και της τοπικής γαστρονομίας (όπως ντοματόρυζο καλοκαιρινό της γιαγιάς Αργυρώς,  μελιτζάνεςαυγόξιδο,  φασόλια με κόκκινη  κολοκύθα, σάραΐ  και θρακιώτικη αλμυρόγλυκητυρόπιτα κ.α)
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν επίσης :
 
=Εργαστήρια Κηραλοιφής, Κεραμικής, Αργαλειού.
 
=Εκθέσεις φωτογραφίας   : «KEΡΚΙΝΗ ΑΝΩΘΕΝ» (αεροφωτογραφίες της Κερκίνης με το φακό του Αχιλλέα Σαββόπουλου) και «ΒΥΡΩΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» (ασπρόμαυρες φωτογραφίες και σπάνια ντοκουμέντα από το αρχείο του Παύλου Τσακιρίδη)
 
=Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αγκίστρου παρουσιάζει και ενημερώνει τους επισκέπτες –με σχετικό οπτικοακουστικό υλικό- τις υπηρεσίες (διαμονή, εστίαση κ.α) που προσφέρονται στο γραφικό χωριό των Σερρών, το οποίο πλέον έχει γίνει ... συνώνυμο της χαλάρωσης και της ηρεμίας, με τις φημισμένες Ιαματικές Πηγές και το Βυζαντινό Λουτρό.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του παραδοσιακού Καφε-Μεζεδο-Παντοπωλείου ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ.
 

Πληροφορίες στο www.facebook/trainstation1913 και στο τηλέφωνο : 2323111205