ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλαμπόκι: Οι Σερραίοι παραγωγοί καλαµποκιού φοβούνται να πουλήσουν

Μεταξύ των 16-17 λεπτών το κιλό διατηρούνται αυτό το διάστηµα οι τιµές για µεµονωµένους παραγωγούς, την ώρα που η συγκοµιδή για το προϊόν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η ζήτηση παραµένει υποτονική, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Μεταξύ των 16-17 λεπτών το κιλό διατηρούνται αυτό το διάστηµα οι τιµές για µεµονωµένους παραγωγούς, την ώρα που η συγκοµιδή για το προϊόν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η ζήτηση παραµένει υποτονική, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

«Οι κτηνοτρόφοι αγοράζουν µικρότερες ποσότητες και δεν θέλουν να κρατήσουν απόθεµα. Απλά θέλουν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους κάθε φορά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Agrenda από τις Σέρρες, Αντώνης Ανεσιάδης.

Παράλληλα, από την πλευρά τους οι παραγωγοί καλαµποκιού βλέπουν ότι αφενός δεν υπάρχει µεγάλη ζήτηση, και αφετέρου ότι λείπουν εκείνα τα θεµελιώδη στοιχεία της αγοράς που θα µπορούσαν να φέρουν µια άνοδο τιµών αργότερα µέσα στο έτος. Επιπλέον, εκείνοι που δεν ανήκουν σε συνεταιρισµούς φοβούνται να πουλήσουν καθώς –όπως καταγγέλλουν στην Agrenda– υπάρχουν ακόµη κάποιοι έµποροι που δεν πληρώνουν και γενικά υπάρχει µια έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Αύξηση

Υπενθυµίζεται ότι στις Σέρρες οι παραγωγοί είδαν τις αποδόσεις καλαµποκιού να είναι αυξηµένες από 100 έως και 200 κιλά σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά.  Όµως, σε Βοιωτία και Τρίκαλα οι αποδόσεις για το προϊόν ήταν µειωµένες.