ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγουν μπαρ και σουβλατζίδικα ενώ κλείνουν τα εργοστάσια

Μια βόλτα στην πόλη θα μας πείσει για την ορθότητα της έρευνας καθώς τα σουβλατζίδικα,τα μπαρ και τα καφενεία ευδοκιμούν  για θαμώνες άνεργους άεργους και άλλους.  

Μια βόλτα στην πόλη θα μας πείσει για την ορθότητα της έρευνας καθώς τα σουβλατζίδικα,τα μπαρ και τα καφενεία ευδοκιμούν  για θαμώνες άνεργους άεργους και άλλους.  

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη -η οποία σίγουρα αφορά και τις Σέρρες-παρουσίασε χθες η Καθημερινή σχετικά με το παραγωγικό μοντέλο το οποίο εξακολουθεί να κυριαρχεί στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ  (τα οποία όμως ίσως θεωρούνται και περιττά) σκιαγραφείται η πραγματική εικόνα: Ατελείωτα τα κλειστά μαγαζιά στις κεντρικές οδοούς(Μεραρχίας,Γ. Παπανδρεου Δ.Θράκης κ.α.).Οι κλάδοι που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα το 2016 ήταν το λιανεμπόριο (εκτός τροφίμων), η μεταποίηση και βεβαίως οι κατασκευές.

Μια βόλτα στην πόλη θα μας πείσει για την ορθότητα της έρευνας καθώς τα σουβλατζίδικα,τα μπαρ και τα καφενεία ευδοκιμούν  για θαμώνες άνεργους άεργους και άλλους.

Λόγω αδυναμιών χρηματοδοτικών (και γραφειοκρατών) αλλά κυρίως λόγω νοοτροπίας φαίνεται ότι κατά κόρον ανοίγουν καφετέριες ενώ βάζουν λουκέτο τα εργοστάσια.


Η νέα μελέτη της Endeavor Greece για την ελληνική επιχειρηματικότητα έρχεται να καταδείξει ότι έπειτα από 8 χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα , το πάθημα δεν φαίνεται να έχει γίνει ακόμη μάθημα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όπου αναλύονται τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), το 84% των νέων επιχειρήσεων (στοιχεία Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2016) έχουν κατά βάση εγχώριο προσανατολισμό, καθώς δραστηριοποιούνται στη μαζική εστίαση και διασκέδαση, το λιανεμπόριο και σε λογιστικές/συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Δ.Φ.