ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΕΚΤΑΡ 83 χρόνια... παράδοση στα αναψυκτικά

Από τις πρώτες επιλογές των ανθρώπων σε αναψυκτικό  είναι η πορτοκαλάδα αλλά κυρίως η Νέκταρ

Από τις πρώτες επιλογές των ανθρώπων σε αναψυκτικό  είναι η πορτοκαλάδα αλλά κυρίως η Νέκταρ

Από τις πρώτες επιλογές των ανθρώπων σε αναψυκτικό  είναι η πορτοκαλάδα αλλά κυρίως η Νέκταρ πορτοκαλάδα και όχι άδικα. Είναι ένα αναψυκτικό απολαυστικό και δροσερό με υπέροχη γεύση. Το brand Νέκταρ έχει έδρα τις Σέρρες και είναι brand των Αφών Κουρτίδη. Τα προϊόντα της Νέκταρ έχουν διακριθεί και κατακτήσει σημαντικούς τίτλους.

Μία τέτοια σημαντική διάκριση είναι αυτή από τα iTQi Superior Taste Awards , τα συγκεκριμένα βραβεία επιβραβεύουν προϊόντα με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, με τη μέθοδο τυφλής δοκιμής αναδεικνύοντας την ανώτερη ποιότητα και γεύση τους. Η εξέχουσα επιτροπή του διαγωνισμού λοιπόν, η οποία απαρτίζεται από 135 διακεκριμένους σεφ και γευσιγνώστες, χάρισε δύο χρυσά βραβεία στη λεμονάδα και την πορτοκαλάδα Νέκταρ, αλλά και ένα χρυσό βραβείο στη μηλάδα της εταιρείας αφοί Κουρτίδη.

Φυσικά όχι μόνο η πορτοκαλάδα αλλά και όλα τα υπόλοιπα αναψυκτικά αξίζει να είναι πρώτα στην επιλογή  απόλαυσης και δροσιάς καθώς κυκλοφορούν στην αγορά σε δώδεκα μοναδικές γεύσεις και όλη η διαδικασία παραγωγής είναι πιστοποιημένη. Η επιχείρηση παράγει μεγάλη ποικιλία αναψυκτικών: πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, γκαζόζα, σόδα, τόνικ, Cola, τσάι πράσινο, ροδάκινο, λεμόνι. Κάποια από τα  αναψυκτικά διατίθενται  χωρίς ζάχαρη αλλά με στέβια.

Οι εγκαταστάσεις είναι σύγχρονες με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους έτσι ώστε να βρίσκονται τα εμπορεύματα σε σκιερό και δροσερό μέρος μέχρι την παράδοση τους, στους εμπόρους.

Ιστορία

Όλα ξεκίνησαν σε  μία μικρή τοπική επιχείρηση το 1936 η οποία δημιουργήθηκε από τον Γεώργιο Κουρτίδη, πρόσφυγα της Μικρά Ασίας . Τα πρώτα προϊόντα που παράγονται είναι πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα και γκαζόζα τα οποία  κυκλοφορούν  αμέσως στην τοπική αγορά των Σερρών συσκευασμένα σε ξύλινα κιβώτια. Το 1958 το πρώτο εργοστάσιο ξεκινά να λειτουργεί , η ζήτηση πλέον είναι μεγάλη όπως και η παραγωγή. Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά το 1982, η γραμμή παραγωγής αναψυκτικών μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις με μηχανήματα νέας τεχνολογίας, δυναμικότητας 20.000 φιαλών ανά ώρα (250 κ.ε.).

Σήμερα συνεχίζεται όλο αυτό το έργο από την τρίτη γενιά Κουρτίδη με μεγάλη επιτυχία.