ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι κερδίζετε αν τρώτε μισό αβοκάντο την ημέρα -Τα οφέλη για την υγεία

Το αβοκάντο είναι μια υπερτροφή και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι 

Το αβοκάντο είναι μια υπερτροφή και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι 

Το αβοκάντο είναι μια υπερτροφή και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι καθώς είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά: θα αποκτήσετε φρέσκια αναπνοή, τα νεφρά και το συκώτι σας θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και η αρτηριακή σας πίεση θα μειωθεί. Και αυτά είναι μόνο κάποια από όσα θα σας συμβούν.

 

Πηγή πρωτεΐνης

 

Σε αντίθεση με πολλά φρούτα, το αβοκάντο περιέχει πολλή πρωτεΐνη. Περίπου 100 γραμμάρια αβοκάντο περιέχουν 2 γραμμάρια πρωτεΐνης. Πρόκειται, βασικά, για ένα από τα πιο πλούσια σε πρωτεΐνη φρούτα που υπάρχουν στη φύση. Και μάλιστα, μιλάμε για "καλής ποιότητας" πρωτεΐνη, η οποία σε αντίθεση με εκείνη από μερικά κρέατα είναι έτοιμη για χρήση από τον οργανισμό στην ολότητά της, από τη στιγμή της κατανάλωσης. Το αβοκάντο διαθέτει, επίσης, 18 από τα πιο σημαντικά αμινοξέα απαραίτητα στη σύνθεση πρωτεΐνης στο σώμα.

 

Έχει άφθονα αντιοξειδωτικά

 

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Τα φρέσκα αβοκάντο περιέχουν, ειδικότερα, λυκοπένιο και β-καροτένιο, τα οποία είναι σημαντικά καροτενοειδή αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την κυτταρική υγεία.

 

Νόστιμα και υγιεινά τα φαγητά

 

Το αβοκάντο μπορεί να αντικαταστήσει επάξια (και εύκολα) το βούτυρο ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό που χρησιμοποιούμε για το ψήσιμο γλυκών, ψωμιών και μπισκότων, χάρη στην κρεμώδη υφή του, προσθέτοντας στη γεύση και αυξάνοντας τον "βαθμό" υγείας των πιάτων μας. Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει διάφορες σος, σάλτσες και ντιπ ως συνοδευτικό μεζέδων και άλλων σνακ, προσφέροντας πολύ λιγότερες θερμίδες και ζάχαρη και περισσότερες, οπωσδήποτε, βιταμίνες -για παράδειγμα- από τη μαγιονέζα, τη sour cream ή το φυστικοβούτυρο.

 

Πως καθαρίζεται ένα αβοκάντο;

  • Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι και ένα ώριμο αβοκάντο.

  • Για να ξεχωρίσουμε αν είναι ώριμο ένα αβοκάντο, το πιέζουμε μαλακά με τα χέρια μας. Αν είναι μαλακό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

  • Αν δεν είναι ώριμο, το κλείνουμε καλά σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο και το αφήνουμε να ωριμάσει.

  • Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση ξεκινώντας από τη στενή βάση του μέχρι την κορυφή του και πιέζουμε το μαχαίρι στο κέντρο γύρω από το κουκούτσι.

  • Για να χωρίσουμε τα 2 μισά, με τα χέρια μας στρίβουμε τα 2 κομμάτια από τις αντίθετες κατευθύνσεις.

  • Αν δούμε ότι έχει μείνει στη σάρκα, λίγη φλούδα από το κουκούτσι, σημαίνει ότι το αβοκάντο μας δεν ήταν πολύ ώριμο.

  • Κρατάμε το μισό αβοκάντο με το χέρι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα του.

  • Μπορούμε να το κόψουμε σε κύβους ή σε φέτες.

  •  

    Και το αβοκάντο μας είναι έτοιμο!

Το αβοκάντο συνδυάζεται με τα πάντα και μπορεί εύκολα να μπει στις διατροφικές μας συνήθειες!