ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ: Δημιουργεί τμήμα Συγχρονισμένης Κολύμβησης!

Ένα ακόμη τμήμα δημιουργείται στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, αυτό της Συγχρονισμένης Κολύμβησης!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΑΕΚ ανακοινώνει την ίδρυση τμήματος Συγχρονισμένης – Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

Στο συνεχόμενο μεγάλωμα της ΑΕΚ στον υγρό στίβο και βάσει της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της διοίκησης του συλλόγου για την επιτυχημένη εμφάνιση του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα, ιδρύεται το τμήμα Συγχρονισμένης – Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

Ένα ακόμα Ολυμπιακό άθλημα, το οποίο έλειπε από την οικογένεια της ΑΕΚ, έρχεται με επικεφαλής τις καταξιωμένες αθλήτριες και προπονήτριες, Ελένη Γεωργίου και Δέσποινα Θεοδωρίδου.

 

image.png
 

Η Δέσποινα Θεοδωρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες όπου ξεκίνησε συγχρονισμένη κολύμβηση το 1987. Από το 1989 που δημιουργήθηκε η πρώτη εθνική ομάδα στο άθλημα ήταν βασικό μέλος της μέχρι και το 2000, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ στο αγώνισμα του ντουέτου. Συμμετείχε σε τελικούς Παγκόσμιων και Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το ξεκίνημα της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα με κορυφαία της διάκριση την 4η πανευρωπαϊκή στην Φιλανδία το 2000. Ως προπονήτρια είχε πολλές διακρίσεις σε αρκετούς συλλόγους όπου κατά διαστήματα βρισκόταν και τις περισσότερες φορές η ομάδα της ήταν στα μετάλλια και μάλιστα ως πολυνίκης σύλλογος. Με την Εθνική ομάδα συμμετείχε ως προπονήτρια το 2015 στο comen cup στην Ιταλία, στους ευρωπαϊκούς αγώνες το 2015 στο Μπακού ,το 2016 στο comen cup στο Ισραήλ και στο Λονδίνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες το 2016.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι προπονήτριες του νεοσύστατου τμήματος, Ελένη Γεωργίου και Δέσποινα Θεοδωρίδου, δήλωσαν από κοινού στο aek.gr: “Είναι μεγάλης τιμή να είμαστε μέλη της μεγάλης οικογένειας της ΑΕΚ, και αισθανόμαστε πλήρως την ευθύνη της δημιουργίας αυτού του τμήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ. Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση ώστε να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική ακαδημία συγχρονισμένης και καλλιτεχνικής κολύμβησης στην ΑΕΚ και με σταθερότητα να φέρουμε επιτυχίες στο σύλλογο. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο της ΑΕΚ, κ. Αλέξη Αλεξίου τα μέλη του ΔΣ καθώς και τους διοικητικούς υπεύθυνους του τμήματος υγρού στίβου, κ.κ. Γιώργο Κιρμίζογλου και Πάνο Μιχαλόπουλο, για αυτή την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη την οποία μας έδωσαν“.