Τ' ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ

Αλαζονικό μήνυμα Λοβέρδου: Εμένα δε με διαγράφουν! – Στο σύστημα Μητσοτάκη ο Ανδρέας Λοβέρδος

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη κατατάσσει, ξεκαθαρα και απροκάλυπτα πλέον, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο στο σύστημα Μητσοτάκη. Η αποδοκιμασία του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη που, μέχρι τώρα εκδηλώνεται με διαρροές και άτυπες ενημερώσεις της Χαριλάου Τρικούπη, λαμβάνει νέα διάσταση με πυρήνα της την αιτίαση για φιλοΝΔ στάση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η σύγκρουση Ανδρουλάκη-Λοβέρδου δεν προοιωνίζεται άνευ όρων εκτόνωση. Οι εξελίξεις επιταχύνονται, με αφορμή τη νέα επίδειξη δύναμης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου , μετά τη διαφοροποίησή του από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες. 

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, το μεσημέρι της Δευτέρας (27 Μαρτίου 2023),ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται. Εμένα κανείς δεν μπορεί να με ακουμπήσει»!Η τοποθέτηση του προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του δημοσιογράφου που μίλησε για αλαζονεία.

 
Προσώρας η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έχει αντιδράσει με προαναγγελία πειθαρχικών μέτρων. Ομως, μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας και τα συλλογικά όργανα αναφορικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο, για να τεθεί θέμα συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια ή κάποια κομματική πειθαρχική ποινή.

Οι διαρροές από Χαριλάου Τρικούπη περιορίζονται στη εξής διατύπωση: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι σε μείζονα θεσμική και προγραμματική σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη. Το προχθεσινό μας σχόλιο ισχύει στο ακέραιο. Για τη σημερινή συνέντευξη, ουδέν σχόλιο». Αυτή ακριβώς η διατύπωση για την υπόθεση Λοβέρδου που περιλαμβάνει τη σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη προκάλεσαν προβληματισμό , μια και δεν απέχει πολύ από τα περί “Δούρειου Ιππου”. Βέβαια, όλα αυτά δημιουργούν μια μαύρη τρύπα στη Χαριλάου Τρικούπη που όσο λειτουργεί με υπονοούμενα πλήττει την ίδια (δύσκολη έτσι κι αλλιώς) την πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τις κάλπες.

Η προηγούμενη αντιπαράθεση μεταξύ Ανδρουλάκη-Λοβέρδου είχε εκδηλωθεί, προ ημερών, μετά τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περί μετεκλογικών συνεργασιών, στην ΕΡΤ1 (Τετάρτη 22 Μαρτίου 2022) όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε και πάλι ότι δεν θα στηρίξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ούτε και με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα). Την επομένη ο Ανδρέας Λοβέρδος , σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, εξέφρασε τη διαφωνία του και προέβαλε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να κατονομάσει , πριν από τις εκλογές, το πρόσωπο που θα προτείνει μετά τις εκλογές για την πρωθυπουργία. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , μέσω διαρροών από τη Χαριλάου Τρικούπη, τον κατηγόρησε ότι η διαφωνία του ήταν ουσιαστικά ευθυγραμμισμένη με τις δημόσιες παρεμβάσεις κατά Ανδρουλάκη που έγιναν από ηγετικά στελέχη της ΝΔ. «Πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο», ήταν η φράση που χρησιμοποίησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Τώρα στο σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη η αναφορά στο σύστημα Μητσοτάκη , με το οποίο συγκρούεται η Χαριλάου Τρικούπη, είναι διατυπωμένη έτσι που και να αποτυπώνει την πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-κυβέρνησης Μητσοτάκη και, διασταλτικά, να συσχετίζει τη στάση Λοβέρδου με το σύστημα Μαξίμου.

Παράλληλα, στελέχη του ηγετικού επιτελείου της Χαριλάου Τρικούπη ήδη από την προηγούμενη διαφοροποίηση Λοβέρδου θύμιζαν ότι από τον Δεκέμβριο του 2022, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, είχε προειδοποιήσει ότι «συμπεριφορές που φρενάρουν τη πορεία ανόδου της παράταξης, δεν θα γίνουν ανεκτές. Όποιος δεν έχει τη διάθεση για κοινό αγώνα,