ΤΟΠΙΚΑ

Αν είσαι γκαντέμης…

Και ως συνήθως της μέρας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελά, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός σπαρταράει στα γέλια, δεν είχε προβλεφθεί η πιθανότητα ότι μπορεί να κερδίσει τον τίτλο του γκαντέμη και ο Λουλουδοδήμαρχος.

Και ως συνήθως της μέρας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελά, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός σπαρταράει στα γέλια, δεν είχε προβλεφθεί η πιθανότητα ότι μπορεί να κερδίσει τον τίτλο του γκαντέμη και ο Λουλουδοδήμαρχος.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο τελευταίος μήνας δεν εξελίχθηκε ομαλά για τη Λουλουδούπολη. Στέρεψαν και τα δάκρυα. Ακόμη και ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Τσιμίκας ανέβαλε για 40 ημέρες την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του.
Η Λουλουδούπολη σε μια στιγμή ειλικρίνειας οφείλει να ομολογήσει ότι η Πολιτεία των Δι’ Ευχών ήταν αντάξια των περιστάσεων. Μικρές μόνο αστοχίες, τόσο από το λατρεμένο Χρυσάνθεμο, που χωρίς αυτή η πόλη θα ήταν άδεια. Μες τον πανικό τους σε μια πόλη σε απόγνωση, είχαν ανακοινώσει ότι όλα θα πορευτούν σεμνά και ταπεινά χωρίς ταρατατζούμ και ειδικά χωρίς τα καθιερωμένα χρυσοπληρωμένα πυροτεχνήματα κατά την αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Liberta. Τελικά πάλι κατάφεραν να ξιπάσουν παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα περιστέρια της πλατείας Liberta.
Κάτι περιστατικά που ο Λουλουδοδήμαρχος ως άλλος Παπακαλιάτης κατά την τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων με τη μπαγκέτα στο χέρι κατευθύνει την δημοτική ορχήστρα είναι ανάξια να αναφερθούν. Αρκεί και μόνο να τα βλέπει κανείς. Κακίες δεν βγάζουμε, μουσικοί δεν είμαστε, μας μετέφεραν τις παραφωνίες που άκουσαν.
Όλοι γνωρίζουν, ότι υπάρχει κάποιος στη Λουλουδοσυμμαχία που είναι ιδιαίτερα προληπτικός. Πέρσι είχε βάλει στοίχημα πέντε χιλιάδες δραχμές με τον Κατιφέ, που του είχε κάνει ποδαρικό και του είχε υποσχεθεί εγγυημένα ότι όλα στη Λουλουδούπολη θα πάνε καλά.
Φέτος μιας και όπως συνηθίζει δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες του, είναι πεπεισμένος ότι του έχουν κάνει μάγια. Τον γλωσσόφαγαν. Τον έχουν ματιάσει.
Τα έχει πάρει στο κρανίο για το πως εξελίχθηκε η χρονιά, και επηρεασμένος από την αρχή ‘’μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλά μια καλή θεωρία ‘’ ζήτησε να του κάνουν ποδαρικό όλοι οι Λουλουδοσύμμαχοι ταυτόχρονα. Είχε το σκοπό του και ένα δίκιο το έχει.
Είναι και προεκλογική χρονιά και αφού από τους δήθεν τυχερούς δεν είδε καμία προκοπή, αν είναι να γίνει καμία στραβή με το ποδαρικό να είναι μικρό το κακό. Σα να λέμε τουλάχιστον να περάσει στο 2ο γύρο των εκλογών.
Στο αρχικό σχέδιο προβλεπόταν αυτή τη φορά να κάνει ποδαρικό ένας γκαντέμης με αποδεδειγμένη προϋπηρεσία. Απέτυχε όμως γιατί από λάθος της Λουλουδογραμματέως βγήκε ανακοίνωση που έλεγε ζητείται κλέφτης με καθαρό ποινικό μητρώο και την επόμενη το πρωί είχαν συρρεύσει υποψήφιοι για τη θέση, που ζητούσαν να τους ελέγξουν αν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Όλους τους έδιωξαν κακήν κακώς, μέσα στον πανικό και μπροστά στον κίνδυνο να διαρρεύσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και παιχτεί ως δέκατη είδηση το καλοκαίρι του 2028.
Μετά από σύσκεψη στη Λουλοδογραμματεία, που όλες είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος covid με ένα ιδιαίτερο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής, (αρκεί να υπήρχε το τηλέφωνο της ως επαφή σε οποιοδήποτε μέλος της Αγίας Τριάδας της Λουλουδοσυμμαχίας), πρότειναν ένα Χρυσοβασιλιάτικο τρόπο να ανακαλυφθεί ο γκαντέμης τους. Και έτσι έγινε.
Θα καλούσαν όλους τους Λουλουδοσυμβούλους να έρθουν στο γραφείο του Λουλοδοδημάρχου ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Εκεί άπαντες παρουσία του Λουλουδοδημάρχου κρατώντας ένα εικονισματάκι πιασμένοι όλοι χέρι με χέρι θα έμπαιναν δύο βήματα μέσα λέγοντας «Μέσα καλό» και μετά θα γύριζαν πίσω λέγοντας «Όξω κακό». Αυτό θα το είχαν επαναλάβει και τρεις φορές.
Την τελευταία φορά μάλιστα θα τους ζητηθεί χωρίς να γνωρίζουν το λόγο, όλοι τους και ο Λουλοδοδήμαρχος να τραβήξουν μέσα από ένα καλαθάκι ο καθένας τους ένα φάκελο δωράκι στους οποίους θα έχει τη φωτογραφία καθ’ ενός συμβούλου εκτός από ένα φάκελο που θα έχει γραμμένο «Όξω το κακό»
Και έτσι έγινε. Μόνο που δεν προέβλεψαν το αναπάντεχο.
Αφού μπερδεύτηκαν οι Λουλουδοσύμβουλοι δυο τρεις φορές μέσα κακό , όξω το κακό, τελικά στο τέλος λίγο πριν το μεσημέρι είχαν από ένα φάκελο στα χέρια τους.
Όποιος είχε τον μουτζούρη, συγνώμη το φάκελο «Όξω από εδώ» θα γνώριζε ο Λουλοδοδήμαρχος ποιος είναι ο γκαντέμης της Λουλοδοσυμμαχίας, που για να τον ξορκίσουν θα έπρεπε να καθίσει και στην καρέκλα του Λουλουδοδημάρχου
Ευφυολογήματα αν θα είναι ο γκαντέμης γένος θηλυκού, αν οι μεταγραφές, και τα σχετικά υπήρξαν. Άλλος έλεγε ότι είχε γνωρίσει κάποιον γκαντέμη που μόλις είχε δει μαύρη γάτα την πάτησε αυτοκίνητο. Άλλος που γνώρισε έναν γκαντέμη κλέφτη, που μπήκε σε σπίτι και στον καθρέφτη έγραφε εδώ δεν έχεις τίποτα να κλέψεις.
Και ως συνήθως της μέρας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελά, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός σπαρταράει στα γέλια, δεν είχε προβλεφθεί η πιθανότητα ότι μπορεί να κερδίσει τον τίτλο του γκαντέμη και ο Λουλουδοδήμαρχος.
Και έγινε το κακό.
Ευτυχώς την κατάσταση έσωσε μια ταπεινή γραμματέας που εκμεταλλευόμενη την ταραχή άρχισε να τραγουδάει. Να ζήσεις γκαντέμη και χρόνια πολλά, και πάνω από όλα Λουλουδοδήμαρχος ξανά.
Όλα θα πάνε καλά…. Ο γκαντέμης μας οδηγεί ξανά.

Υ.Γ. Και επειδή οι εκατοντάδες φίλοι της ιδιωτικής ομάδας Λουλουδούπολης αγωνιούν μην τυχόν μας ματιάσουν, σας ενημερώνουμε ότι στη συντακτική της ομάδα, συμμετέχουν μόνο Σαββατογεννημένοι και μας διαβάζουν καθημερινά την ευχή της βασκανίας. Δεν είναι να παίζεις με αυτά τα πράγματα.
Το παρόν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα