ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανευθυνότητα του Δήμου Εμμ. Παππά Οργή και αγανάκτηση για την ανυπαρξία αναγκαίων έργων

 
Ανάγκη υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής στο σύνολο του Δήμου και συχνός καθαρισμός των ρεμάτων καθώς και δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Στρυμόνα. 
 
Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων οδήγησε για μια ακόμη φορά σε καταστροφές στις περιουσίες του Δήμου Εμμ. Παππά.Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης , με αφορμή τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή και του Ν. Σουλίου, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου κάνει λόγο για «κούφιες υποσχέσεις» που δόθηκαν στους κατοίκους του Δήμου για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων από τις πλημμύρες του περασμένου Ιανουαρίου και δεν υλοποιήθηκαν, υπογραμμίζοντας την οργή και αγανάκτηση των κατοίκων που αντικρίζουν τα ρέματα να ξεχειλίζουν, τους δρόμους και τα σπίτια να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
 
«Πάρτε τώρα ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, πριν χρειαστεί να θρηνήσουμε και θύματα. Σε κάθε φάση αναδεικνύεται η ανάγκη υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής στο σύνολο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, ο συχνός καθαρισμός των ρεμάτων όπως και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Στρυμόνα. Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή. Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχει στην διάθεσή της. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας σε όσους ανθρώπους έπαθαν ζημιές και συνεχίζουν να περνούν δύσκολες ώρες», υποστηρίζει –μεταξύ άλλων- στο κείμενο της ανακοίνωσής της η ΛΑΣ Δήμου Εμμ. Παππά, προτρέποντας τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική συσπείρωση και δράση με στόχο την προστασία της ζωής και των περιουσιών τους!