ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτές Πόρτες 2022: Οι Δρόμοι του Κρασιού περνάνε για λίγο και από τις Σέρρες

Στο νομό μας δυστυχώς είναι μικρή η συμμετοχή , την ώρα που η γειτονική Δράμα με το αξιόλογο συνέδριο της βάζει ένα μικρό αλλά ουσιαστικό λιθαράκι για τον τουρισμό της περιοχής της. Όταν μάλιστα υπάρχουν στις Σέρρες πολύ αξιόλογα οινοποιία με διακρίσεις και εξαγωγές στον τυρισμό.

Ανακαλύψτε τις πλούσιες αμπελουργικές περιοχές της βορειοελλαδίτικης γης, κάντε στάση σε ονομαστά οινοποιεία, δοκιμάστε εκλεκτά κρασιά δίπλα στη γη όπου παράγονται, γνωρίζοντας πανέμορφα φυσικά τοπία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, μουσεία και συμμετέχοντας σε τοπικά πολιτιστικά δρώμενα και εναλλακτικές δραστηριότητες.
 
Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος δημιουργήθηκαν από την κοινή προσπάθεια των μελών της ένωσης 'Οίνοι Βορείου Ελλάδος' και σας προτείνουν  διαδρομές με άξονα το κρασί. Στις Σέρρες δυστυχώς είναι μικρή η συμμετοχή , την ωρα που η γειτονική Δράμα με το αξιόλογο συνέδριο της βάζει ένα μικρό αλλά ουσιαστικό λιθαράκι για τον τουστισμό της περιοχής της.Ποιους αλήθεια συνειρμούς σας φέρνει η φράση «Δρόμοι του Κρασιού»; Αν δυσκολεύεστε να απαντήσετε θα σας βοηθήσουμε. Φανταστείτε να παίρνετε τον περίπατό σας σ έναν αμπελότοπο. Θα δοκιμάσετε τα αγαπημένα σας κρασιά και θα γνωρίσετε τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν. Έκπληκτοι θα ανακαλύψετε πως τα αρώματα και η γεύση τους μοιάζουν να εναρμονίζονται με τον τόπο, μ έναν τρόπο που, μέχρι να αφήσετε την πόλη πίσω σας, μόνο να τον φανταστείτε μπορείτε.Εσείς οι οι ιδιοι θα το επικοινωνήσετε και στους γύρω..
 
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ


Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι Δρόμοι του Κρασιού είναι μία εκδρομική πρόταση προς τον σύγχρονο περιηγητή. Προτείνουν επιλεγμένες διαδρομές που διασχίζουν τα πιο γραφικά σημεία μιας αμπελουργικής ζώνης. Πινακίδες δείχνουν τον δρόμο για αμπελώνες και οινοποιεία. Οι τοποθεσίες με απολαυστική θέα, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα μουσεία, τα κτίρια με λαογραφικό ή κάθε πολιτιστικό ενδιαφέρον, σημειώνονται επίσης. Τέλος, ο χάρτης συμπληρώνεται με αξιόλογα εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί και ξενοδοχεία.
 
Δρόμους του Κρασιού βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες. Στην Ελλάδα, η πρώτη παρόμοια προσπάθεια πραγματοποιήθηκε από οινοπαραγωγούς του βορειοελλαδικού χώρου, οι οποίοι ίδρυσαν την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδας με τον διακριτικό τίτλο Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος (Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος).