ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Επιδότηση έκπληξη 500 ευρώ – Οι δικαιούχοι, πώς θα την πάρετε

Η ΔΕΗ πρωτοπορεί και από τις 18/03/22 προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης με μία νέα υπηρεσία, τη ΔΕΗ myEnergy HeatPump.

Η νέα αυτή ενεργειακή υπηρεσία αποτελεί τη λύση μέσω της οποίας παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική για την απόκτηση αντλίας θερμότητας σε συνεργασία με δύο κορυφαία brands της αγοράς, τη DAIKIN και την LG Electronics.

Οι αντλίες θερμότητας είναι συσκευές θέρμανσης βασισμένες στην τεχνολογία που επιτρέπουν να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας.

 

Με τις αντλίες θερμότητας επιτυγχάνεται μείωση του κόστους με την κατανάλωση ελάχιστης ηλεκτρικής ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χωρίς να παράγονται επιβλαβείς ρύποι για το περιβάλλον (αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός), και παράλληλα συνδυάζεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά συστήματα και συστήματα αποθήκευσης.

Η ΔΕΗ σχεδίασε την υπηρεσία myEnergy HeatPump για να στηρίξει τους πελάτες της να αναβαθμίσουν την ενεργειακή απόδοση των σπιτιών τους, να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν παράλληλα το ενεργειακό τους κόστος.

ΔΕΗ: Η νέα υπηρεσία προφέρει:

• Συμβουλευτική για την απόκτηση αντλίας θερμότητας μέσω ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής με συμβουλές για εξατομικευμένες προτάσεις για τον τύπο αντλίας που ταιριάζει σε κάθε σπίτι,

 

• Οικονομοτεχνικές προτάσεις για κάθε σπίτι από τους συνεργάτες μας, DAIKIN και LG Electronics,

• Εξειδικευμένο προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας, ΔΕΗ myHome HeatPump+,

• Επιβράβευση 500€, ως κίνητρο εξοικονόμησης ενέργειας, για την αγορά αντλίας θερμότητας με την ενεργοποίηση του myHome HeatPump+.

 

Οι αντλίες θερμότητας εκτός από οικονομική λύση είναι και πλέον περιβαλλοντικά φιλική. Τα οφέλη είναι πολλά, μεταξύ αυτών:

• Εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας έως και 80%,
• Μείωση του κόστους θέρμανσης έως και 65% σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα,
• Σημαντική μείωση στις εκπομπές ρύπων,

• Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση,
• Μείωση στο ετήσιο κόστος συντήρησης του συστήματος θέρμανσης αφού οι αντλίες απαιτούν ελάχιστη ετήσια συντήρηση,

• Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης της οικίας,
• Μικρός χρόνος απόσβεσης της επένδυσης,
• Πραγματική αυτονομία θέρμανσης.

 

Για όσους έχουν ήδη εγκαταστήσει αντλία θερμότητας, η ΔΕΗ προσφέρει το ΔΕΗ myHome HeatPump. Και τα δύο προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι διαθέσιμα από τις 7 Απριλίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα έξι ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ενέργεια

«Τους έξι μύθους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να αποκρύψει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τη στήριξη που παρέχει στο καρτέλ στην αγορά ενέργειας που υπάρχει στην Ελλάδα», παρουσίασε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείο Ανάπτυξης για τη σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών μιας στάσης και την τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.).

Πρώτος μύθος: Η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Η Ελλάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία και ηττήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου. Έσπασε τη Συμμαχία του Νότου ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία κέρδισαν εξαιρέσεις για τις χώρες τους. Επιπλέον, στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει και προτρέπει και την Ελλάδα να λάβει μέτρα που προτείνονται στην εργαλειοθήκη του Οκτωβρίου, όπως είναι η μείωση των φορολογικών βαρών, ιδιαίτερα στα καύσιμα, και δεύτερον επιτρέπει τη φορολόγηση ουρανοκατέβατων κερδών, καθώς και την εφαρμογή εργαλείων για τον περιορισμό τους.

 

Η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να συνταχθεί με την πρόταση Ισπανίας Πορτογαλίας, αποφάσισε να μη χτυπήσει το καρτέλ στην αγορά ενέργειας και να μη στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία.

Αν και ο κος Μητσοτάκης αναγνώρισε, μετά από οκτώ μήνες, ότι υπάρχουν ουρανοκατέβατα κέρδη, δεν επιβάλλει πλαφόν στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ρεύματος, ώστε να μη συνεχίσουν να παράγονται υπερκέρδη, και δεν καθιστά υποχρεωτικό ένα ποσοστό διμερών συμβολαίων, αν και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει διαπιστώσει ότι λείπουν από την ελληνική αγορά.

Όλα αυτά τα μέτρα έχουν εφαρμοστεί από άλλες χώρες της ΕΕ πρόσφατα αλλά η ελληνική κυβέρνηση τα αποφεύγει.

 

Δεύτερος μύθος: Η Ισπανία και η Πορτογαλία κέρδισαν την εξαίρεση γιατί έχουν υψηλό ποσοστό ΑΠΕ

Πρόκειται για τραγική ανακρίβεια. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης είπε αναληθώς στη Βουλή ότι: «Η Ισπανία έχει ποσοστό ΑΠΕ 80% για αυτό κέρδισε εξαίρεση και η Ελλάδα έχει 30% ΑΠΕ».

Σύμφωνα όμως με τα επίσημα στοιχεία για το 2021 η Ισπανία έχει 46,6% μερίδιο ΑΠΕ και η Ελλάδα 35%. Για ποιο λόγο λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης διπλασίασε το ποσοστό από 46% στο 80% αν όχι για να παραπλανήσει και για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια του κυρίου Μητσοτάκη που δεν διεκδίκησε και τη χώρα μας; Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία.

Τρίτος μύθος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φταίει γιατί οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν προχωρούν στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τον Ιούνιο του 2019 την κυβέρνηση με 19,6% μερίδιο των ΑΠΕ στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας όταν ο ευρωπαϊκός στόχος της Ελλάδας ήταν 18% και άρα είχε υπερκαλυφθεί.