ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών – Ανοίγει και πάλι η αυλαία της Πανεπιστημιάδας Φοιτητικού Θεάτρου

Από 26 έως 30 Μαΐου 2022 η 16 η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Από 26 έως 30 Μαΐου 2022 η 16 η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Μετά από δύο χρόνια απουσίας ανοίγει και πάλι η αυλαία στις 26 Μαΐου στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για μία γιορτή του πολιτισμού, την Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, τον μεγαλύτερο θεσμό φοιτητικού θεάτρου στη χώρα μας.

«Για 16η χρονιά η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου και οι Σέρρες γίνονται για πέντε ημέρες τόπος συνάντησης για φοιτητικές πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και μετατρέπονται σε εργαστήριο τέχνης και πολιτισμού καθώς διακεκριμένες προσωπικότητες του Θεάτρου και της συγγραφής θα παραδώσουν βιωματικά σεμινάρια», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, τονίζοντας ότι ο μοναδικός αυτός θεσμός άντεξε κόντρα στην πανδημία, που επέφερε βαρύ πλήγμα στον πολιτισμό και στη δράση των πανεπιστημιακών θεατρικών ομάδων.

«Στόχος μας στον Δήμο Σερρών και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στη μετά – covid εποχή είναι όχι απλά να κρατήσουμε ζωντανό αλλά να ενισχύσουμε και να εμπλουτίσουμε περαιτέρω τον θεσμό και να τοποθετήσουμε τις Σέρρες και την Πανεπιστημιάδα Θεάτρου στον ευρωπαϊκό χάρτη των σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων», υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης.
Στα σχέδια ενίσχυσης του θεσμού της Πανεπιστημιάδας Θεάτρου από την επόμενη χρονιά αναφέρθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Γιώργος Ανδρέου. «Η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, ο θεσμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ με την επιτυχημένη μακρόχρονη διαδρομή, δίνει βήμα σε θεατρικές φοιτητικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους, να γνωριστούν με την πόλη και τους ανθρώπους της, να συνδεθούν με τον τόπο μας και να γίνουν φίλοι και σύμμαχοι μας», σημείωσε ο κ. Ανδρέου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σάββας Ρίζος επισήμανε: «Η παρουσία νέων ανθρώπων στον τόπο μας και η αφιλοκερδής προσφορά του καλλιτεχνικού τους έργου στους συμπολίτες μας, μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία και ενισχύουν την προσπάθεια μας ως προς την ανάδειξη του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε πολυσύνθετο, δημιουργικό, υψηλού κύρους πολιτιστικό οργανισμό, με πανελλήνια εμβέλεια. Έτσι ώστε να συμβάλει στην πολυδιάστατη ανάπτυξη μας πόλης και του νομού μας».