ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η έκθεση PRESS: Ρhotostories 2022

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της πέμπτης Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα, με τίτλο #PRESS_photostories που θα γίνουν την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, στις 18.00, στην αποθήκη Δ΄ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Στη διάρκεια των εγκαινίων θα δοθούν τα βραβεία και οι έπαινοι για τις καλύτερες φωτογραφίες όπως τις επέλεξε η Κριτική Επιτροπή της διοργάνωσης #PRESS _photostories.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή ως τις 17 Ιουνίου 2022 με το ακόλουθο ωράριο λειτουργίας.

Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη: 10.00 – 17.00
Τετάρτη και Παρασκευή: 10.00 – 20.30
Σάββατο: 10.00 – 14.00.
 
Η φωτογραφία είναι Σερραίου φωτογράφου
 
Ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης έχει γεννηθεί στις Σέρρες. Αποφοίτησε από την σχολή Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε τον κύκλο σεμιναρίων του Φωτογραφικού Κέντρου Stereosis. Είναι συνιδρυτής και μέλος του φωτογραφικού πρακτορείου SOOC Images. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη καλύπτει θέματα κοινωνικού-πολιτικού ενδιαφέροντος στην ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Την περίοδο των έντονων προσφυγικών ροών, κάλυψε τη διαδρομή των προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς την κεντρική Ευρώπη μέσω των Βαλκανικών χωρών, όπως επίσης και την πολύμηνη διαμονή τους στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης στα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.