ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: «Βροχή» από αιτήσεις στο MyΘέρμανση – Πότε λήγει η προθεσμία

Πλήθος αιτήσεων έχει υποβληθεί μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες για το επίδομα θέρμανσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση, η οποία άνοιξε τη Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην πλατφόρμα είχαν υποβληθεί πάνω από 110.000 αιτήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον των νοικοκυριών να λάβουν το σχετικό επίδομα, αφού η ανησυχία για τις ανατιμήσεις καθημερινά αυξάνεται, οπότε και οι δικαιούχοι σπεύδουν να προλάβουν τις σχετικές πληρωμές.

Ο αριθμός των αιτήσεων δείχνει ότι κατά μέσο όρο υποβάλλονται 112 αιτήσεις το λεπτό ή 6.740 αιτήσεις την ώρα.

Θυμίζουμε ότι οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις, ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Ως τη 10η Δεκεμβρίου θα έχουν πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης όσοι υποβάλουν αίτηση έως το τέλος του μήνα και ήταν επίσης δικαιούχοι του κατά τη χειμερινή περίοδο 2020/2021, σύμφωνα με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι νέοι δικαιούχοι 

Οι νέοι δικαιούχοι που προέκυψαν είτε από την διεύρυνση των κριτηρίων, εισοδηματικών και περιουσιακών, είτε λόγω της χορήγησης του επιδόματος σε νέες κατηγορίες πολιτών που χρησιμοποιούν άλλες μορφές θέρμανσης, όπως φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση ή καυσόξυλα (σε περιοχές με πάνω από 2.500 κατοίκους και κάτω από 3.500 κατοίκους που πέρυσι δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των δικαιούχων), θα λάβουν την προκαταβολή έως το τέλος Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτοί θα κάνουν την αίτηση έως το τέλος Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: NewMoney.gr