ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ηλεκτρικών: Από το ζενίθ στο… ναδίρ - Πάγωσε η αγορά

«Παγωμένη» κυριολεκτικά παραμένει από την 1η Ιανουαρίου 2022 η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2021 ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και έκτοτε η online πλατφόρμα δεν δέχεται αιτήσεις.

Ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό που έχει δημιουργηθεί σε εισαγωγείς ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και καταναλωτές είχε να κάνει με το γεγονός αν θα μπορούν αναδρομικά να ενταχθούν στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» τα οχήματα που θα πουληθούν το μεσοδιάστημα μέχρι την επαναλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος. Δηλαδή όσοι ιδιοκτήτες αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό όχημα από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι την έναρξη του δεύτερου κύκλου.

ΑΠΟ 1.1.2022

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newauto.gr δυστυχώς ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος  «Κινούμαι Ηλεκτρικά» δεν θα αφορά εκείνους που αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό όχημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και έναρξης του δεύτερου κύκλου και βέβαια οι συγκεκριμένοι καταναλωτές δεν θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση επιδότησης για τα όχημα που έχουν αποκτήσει την περίοδο που δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος.

ΠΗΓΗ: NEWSAUTO.gr