ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Europe-for Citizens 2014-2020” ΚΚΕ: "Κακώς συμμετέχει ο Δήμος Σερρών στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το εκπρόσωπο της Λαικής Συσπείρωσης "είναι ντροπή για το δήμο μας να εγκρίνει δράσεις",όπως τπ”Europe-for Citizens 2014-2020” όταν οι μνήμες από τα εγκλήματα των ναζί ξεκίνησαν από το νομό μας, από την Κορμίστα και τα Κερδύλλια. Και δεν έμειναν μόνο εκεί. Όταν χωριά στο νομό μας σώθηκαν από τη φωτιά των ναζί χάρη στη έγκαιρη επέμβαση του ΕΛΑΣ που κύριος οργανωτής του ήταν το ΚΚΕ.Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ”Europe-for Citizens 2014-2020” επομένως Κακώς συμμετέχει ο δήμος, διατείνεται το ΚΚΕ
 
 
Ένα πρόγραμμα που όπως λένε οι εμπνευστές του «αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της μνήμης, της κοινής ιστορίας, των αξιών και του στόχου της ΕΕ.»
 
Μάλιστα το θέμα της συμμετοχής ή μη του Δήμου μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ”Europe-for Citizens 2014-2020” μπήκε στην ημερήσια διάταξη χωρίς να υπάρχει αναλυτική εισήγηση.
 
Και στην συνέχεια με συνοπτικές διαδικασίες, ψηφίστηκε χωρίς να συζητηθεί περαιτέρω.
 
Για ποια μνήμη όμως και για ποιες αξίες και στόχους γίνεται λόγος;
Πρόκειται για μια διαφήμιση της ενίσχυσης του Ευρωμονόδρομου, της αποδοχής από ευρύτερο κόσμο της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
 
 
Αυτή την Ευρώπη αποκάλυψε με την τοποθέτησή του ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη γύμνια της καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς υγειονομική περίθαλψη, με αθωράκιστα δημόσια συστήματα υγείας ενώ μοίρασε πακτωλό χρημάτων στην ιδιωτική υγεία.
 
Για αυτή λοιπόν την ΕΕ γίνεται η δράση «Ευρώπη για τους πολίτες».
 
 
 
 
Οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου μπορούν να εθελοτυφλούν ή να δηλώνουν υποστηρικτές των οραμάτων της ΕΕ.
Ο Σερραϊκός λαός όμως που έχει νωπές τις μνήμες από πατεράδες ή παππούδες μπορεί και πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του.
 
Να σταθεί απέναντι σε τέτοιες «φιέστες», και να τις καταδικάσει στη συνείδησή του.
 
Το ΚΚΕ λοιπόν καλεί το σερραϊκό λαό, να μελετήσει την ιστορία του τόπου του αλλά και της ευρύτερης περιοχής, της Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης και να σκεφτεί πότε στην ιστορία υπήρξαν κατακτήσεις για τους λαούς;
 
 
Όταν οι λαοί αγωνιζόταν κάτω από ιμπεριαλιστικές σημαίες ή όταν διεκδικούσαν να γίνουν οι ίδιοι αφέντες στον τόπο τους;
Στην ΕΕ της ολοκλήρωσης, αναγνωρίζουμε πως δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Αντίθετα, μεγαλώνει η ψαλίδα αυτών που παράγουν και αυτών που ιδιοποιούνται τον παραγόμενο πλούτο. Αυξάνει ο εργάσιμος χρόνος, η εκμετάλλευση, η ανεργία, η μαύρη εργασία.
 
Έχουμε υποβάθμιση παροχών υγείας, πρόνοιας, παιδείας κλπ. Η ΕΕ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ΕΕ των λαών.
 
Η μόνη διέξοδος είναι αυτή της πάλης των λαών της.
 
Ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων.
 
Διεκδικώντας την εξουσία και την οικονομία στα χέρια αυτών που παράγουν τον πλούτο.