ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωπαϊκό Τοπ 16 – Οι αθλητές που κάλυψαν τις θέσεις των μεταλλίων

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΦΩ ΓΑΛΑΝΟΥ ΠΑΛΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΦΩ ΓΑΛΑΝΟΥ ΠΑΛΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Με αγώνες γεμάτους θέαμα και αγωνία ολοκληρώθηκε το βράδυ στο γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας» της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης η πρώτη μέρα στο Pomegranate Europe Top 16 Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Στα ζευγάρια των ημιτελικών συναντώνται οι δύο τελευταίες αθλήτριες στον έναν και η Μίτελχαμ με τη Ματέλοβα στον άλλον. Μεγάλη «μάχη» έγινε μεταξύ της Ματέλοβα και της Ουγγαρέζας Τζορτζίνα Πότα, η οποία στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει την Τόλιου. Ο αγώνας κρίθηκε στα επτά σετ με την Τσέχα πάντως, να κάνει καλή εκκίνηση στον επίλογο και να την αξιοποιεί.
 
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών στις γυναίκες:
 
Σοφία Πολκάνοβα (Αυστρία)-Νίνα Μίτελχαμ (Γερμανία) 1-4
 
Τζορτζίνα Πότα (Ουγγαρία)-Χάνα Ματέλοβα (Τσεχία) 3-4
 
Ντόρα Μάνταρας (Ουγγαρία)-Γιου Φου (Πορτογαλία) 0-4
 
Γκάνα Γκαπόνοβα (Ουκρανία)-Μπερναντέντ Zοκς (Ρουμανία) 1-4
 
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ 
 
ΚΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΦΩΦΩ ΓΑΛΑΝΟΥ
 
Έναν ξεχωριστό επισκέπτη είχαν οι εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ. Γνώριζε για το σπουδαίο τουρνουά και βρέθηκε το απόγευμα στο γυμναστήριο η Φωφώ Γαλανού, μία από τις κορυφαίες μορφές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών. Μεταξύ πολλών πανελλήνιων τίτλων στις δεκαετίες του ‘70 και του ’80 είναι τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και υπήρξε επί σειρά ετών μέλος των εθνικών ομάδων. Η Γαλανού κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη κι έχει σπίτι στην πόλη, αλλά το αξιοσημείωτο με την παρουσία της είναι ότι επανεμφανίστηκε σε αγώνες του αθλήματός της μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, καθώς ζει στις Σέρρες και είχε μείνει μακριά από τον χώρο. Η πρωταθλήτρια με το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα κάθισε στην κερκίδα μαζί με την παλιά συναθλήτριά της και σημερινή προπονήτρια Διάνα Ζέρδιλα, τον ακόμα παλαιότερο πρωταθλητή Σταύρο Πλακαντωνάκη (σημερινό πρόεδρο του ΠΟΦΕΠΑ), την πρώην διεθνή Μαρία Μοίρου (και μέλος σήμερα της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ), που την πρόλαβε στο τελείωμα της καριέρας της και τη βετεράνο Βάνια Ζάνεβα. 
 
Φυσικά συνάντησε αρκετούς ακόμα ανθρώπους από τη ΧΑΝΘ και γενικότερα το πινγκ πονγκ της Θεσσαλονίκης και θυμήθηκε τα παλιά που την υποδέχτηκαν θερμά .

Πηγη: https://www.google.com/amp/s/www.to10.gr/sport/alla-spor/1811025/evropaiko-top-16-athlites-pou-kalypsan-tis-thesis-ton-metallion/amp/