ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Σε ποιες περιοχές θα βρίσκονται οι 840 κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές

Θα στηθούν 840 κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα- Ποια είναι τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν

Θα στηθούν 840 κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα- Ποια είναι τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν

Σε 840 κάλπες σε Ελλάδα και εξωτερικό θα κληθούν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου (εάν χρειαστεί β΄γύρος) για να εκλέξουν τον νέο αρχηγό του κόμματος.  Όπως αναφέρει η ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής πρόκειται  για 818 εκλογικά κέντρα σ΄όλη την Ελλάδα, σε καποδιστριακούς δήμους και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Στις πρωτεύουσες νομών και σε άλλες πολυπληθείς πόλεις είναι φυσικό τα εκλογικά κέντρα να είναι περισσότερα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν αρκετά περισσότερα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Ακόμη 22 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν για τους Αποδήμους σε 11 χώρες σε όλο το κόσμο με τα περισσότερα στη Γερμανία.

Δείτε ΕΔΩ τα 840 εκλογικά κέντρα

Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα


Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ, θα μπορούν οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής την ερχόμενη Κυριακή (29/11)

 
 
Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής ενημερώνει για τις συνθήκες με τις οποίες θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές.
 
 
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, οι ψηφοφόροι θα προσέρχονται ένας – ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και προκειμένου να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν "υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου".

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΔΕΚΑΠ:

1. Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

2. Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

3. Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.GR