ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος … «θανάτου» της έδρας

Το Κίνημα Αλλαγής, που κατέλαβε την 3η θέση στην Ε.Π. Σερρών, λαμβάνοντας  8,68% και 9.725 ψήφοι, αυτοί που πρότειναν και επέβαλαν το ψηφοδέλτιο, φέρουν καίρια την ευθύνη για την επιλογή των υποψηφίων.

Το Κίνημα Αλλαγής, που κατέλαβε την 3η θέση στην Ε.Π. Σερρών, λαμβάνοντας  8,68% και 9.725 ψήφοι, αυτοί που πρότειναν και επέβαλαν το ψηφοδέλτιο, φέρουν καίρια την ευθύνη για την επιλογή των υποψηφίων.


Σε ότι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, που κατέλαβε την 3η θέση στην Ε.Π. Σερρών, λαμβάνοντας  8,68% και 9.725 ψήφοι, αυτοί που πρότειναν και επέβαλαν το ψηφοδέλτιο, φέρουν καίρια την ευθύνη για την επιλογή των υποψηφίων. Αποδείχθηκε ότι έτυχαν περιορισμένης έως ελάχιστης  αναγνώρισης, ( Κ. Μάκκινας  342 ψήφοι, Α. Ιχτσή 361 ψήφοι, Μ. Τσερβίστας 709 ψήφοι και Β. Γκιούρα 763 ψήφοι, Φ. Σοφιανού 963 ψήφοι). Αρκεί να παρατηρήσουμε πως το άθροισμα των ψήφων των… μισών υποψηφίων του ψηφοδελτίου μόλις ξεπερνά κατά 3 ψηφους τον 3ο στο ψηφοδέλτιο Πασχάλη Τόσιο (2209 ψήφους, οι τέσσερεις μαζί Μάκκινας, Ιχτση, Τσερβίστας Γκιούρα έναντι 2206 του Τόσιου!!!).
 

Ίσως όμως στο ΚΙΝΑΛ να είναι και  ικανοποιημένοι διότι συγκριτικά με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές με σταυροδοσία, ξεπέρασαν κατά πολύ το 6,20% και τους 7.742 ψήφους, αλλά από τη απέτυχε να εκλεγεί  βουλευτής τους κι από την άλλη δεν επαληθεύτηκαν οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις των κομματικών οργάνων για διψήφιο ποσοστό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές , στο τέλος της θητείας αυτής της Κυβέρνησης, με τη απλή αναλογική το ΚΙΝΑΛ, εκτιμάται ότι θα κερδίσει  1 έδρα από την 6εδρική Ε.Π. Σερρών.

Το στοιχείο αυτό, είναι βέβαιο ότι θα ενεργοποιήσει τον 2ο και 3ο επιλαχόντα βουλευτή  κ.κ Οικονόμου και τον Τόσιο. Αστάθμητος παράγοντας θα παραμείνει ο τέως (πλέον) βουλευτής  Μ. Τζελέπης, αν θα μπορέσει να επανακάμψει, όπως συνέβη με τον κ. Θ. Λεονταρίδη της ΝΔ, ή θα έχει την τύχη της κυρίας Σταμπουλή του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας μια ακόμη ευκαιρία, αν βέβαια το πολιτικό σκηνικό εκείνης της περιόδου ευνοήσει υποψηφίους, που έρχονται από το μακρινό παρελθόν.  Το αλλάζουμε γενιά, ως πολιτικό μήνυμα του κ. Π. Τόσιου, ίσως τελικά αποδειχτεί καθοριστικό στις επόμενες εκλογές, με την προϋπόθεση να ξεπεράσει την όποια απογοήτευση και ταχθεί εκ νέου και σύντομα στον αγώνα.

 πηγή:www.anexartitos.gr