ΤΟΠΙΚΑ

Λουλουδούπολη: Δεν πάμε κατά διαόλου, φτάσαμε…

Δεν είναι και λίγα αυτά που περνάει την τελευταία εβδομάδα το Χρυσάνθεμο.

-Γιατρέ θέλω να μιλήσω για τον πόνο μου. Δεν υποφέρεται. Αν μπορούσες να διαβάσεις τη σκέψη μου θα δάκρυζες.
Ο ψυχοθεραπευτής, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα, δείχνει μεγάλη κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Δεν γράφτηκαν και λίγα εναντίoν της και πολλά περισσότερα από άσπονδες φίλες ειπώθηκαν. Κι όλα αυτά για μια συναυλία ενός αμφιλεγόμενου τραγουδιστή στη Μασκαράτα της Λουλουδούπολης, που ομόφωνα ψηφίστηκε από όλους στη ΛουλουδοΚΕΔΗΣ, να συμμετάσχει.
-Γιατρέ είμαι σε μια κατάσταση που θέλω να μείνω λίγο μόνη μέχρι να ανοίξει η γη να με καταπιεί.
Γιατρέ αν πάθω κάτι να ξέρεις θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Αυτοί ξέρουν δεν θα είναι η πρώτη φορά.
Κι αυτός ως ειδικός να προσπαθεί ήρεμα να την καθοδηγήσει να ανακαλύψει τις απαντήσεις στα ερωτήματά της και στις σκέψεις της.
-Γιατρέ καταλαβαίνω. Αν δεν το αντέχω να το ζήσω δεν πρέπει να το προκαλώ. Πρέπει να φύγω να πάω παρακάτω. Ήταν λάθος μου που περίμενα να με προστατεύσει, να με υποστηρίξει. Γι’ αυτόν όλοι είμαστε αναλώσιμοι. Αρκεί ο ίδιος να είναι εκτός κάδρου. Το ξέρω, θέλει κουράγιο να διασκεδάζω με όλα αυτά. Που θα πάει θα το βρω. Έρχονται και τα καρναβάλια.
-Χρυσάνθεμο, μη μπερδεύεσαι τα καρναβάλια δεν έφυγαν ποτέ από τη Λουλουδούπολη. Εδώ είναι πάντα. Να το θυμάσαι. Να δικαιολογείς τους ανθρώπους. Στις λιακάδες μαζεύονται σαν μύγες και στις κακοκαιρίες, τους ψάχνεις σα τους ψύλλους στ’ άχυρα. Μη βρίσκεις λάθη, να βρίσκεις λύσεις.
Έφυγε ήρεμη και χαμογελαστή.
Μπορεί να έχει πολλά στο μυαλό της, μπορεί να βασανίζεται, αλλά ήταν αποφασισμένη. Μπορεί τα κακά νέα να είναι ότι πάμε κατά διαόλου. Αλλά τα καλά είναι ότι … θα είναι μεγάλη παρέα…
Δεν θα εκδικηθεί. Θα καθίσει να περιμένει. Όλοι ξέρουν ότι πάντα αυτοί που κάνουν κακό καταστρέφονται στο τέλος μόνοι τους.
Σπάει ο διάολος όμως το ποδάρι του και ο πρώτος άνθρωπος που συναντά κάτω από το Λουλουδοδημαρχείο είναι η Σωτηρία της Ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα.
Σαν να μην τρέχει τίποτα.
- Έλα Χρυσάνθεμο μου τι κάνεις.
- Εξαιρετικά . Πως πάτε; Είχατε κανένα πρόβλημα με τη Βαρβάρα. Πολύ κρύο. Πολλά χιόνια.
- Μην ξανά αναφέρεις αυτό το όνομα, ούτε του άλλου του Τσιμίκα. Για το καλό σου το λέω. Αν έχεις χρόνο, θα ήθελες να ανέβεις μαζί μας, να είσαι εκεί όταν θα παρουσιάσουμε μαζί με τον Λουλουλοδήμαρχο μια νέα υποστηρικτική δομή για τους άνεργους Λουλουδοπολίτες μας. Γραφείο Στήριξης Ανέργων. Οι άνεργοι συμπολίτες μας θα έρχονται, θα ενημερώνονται και θα λέμε ότι θα τους βρίσκουμε δουλειές. Σε όλους.
-Όχι δεν έρχομαι. Και τώρα που θα τον δεις να του πεις. Ότι κατάλαβα καλά, ότι δεν είναι όλοι γουρούνια υπάρχουν και οι κότες.
Αλλά άσχετο, δηλαδή τι ακριβώς εννοείς: Γραφείο Στήριξης Ανέργων;
-Να μια δωρεάν υπηρεσία όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Ένα γραφείο ενημέρωσης για όσους αναζητούν εργασία. Ένα γραφείο που θα είναι η σύζευξη της ζήτησης και της προσφοράς εργασίας σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Δήμο. Και όλοι με εντολή του Λουλουδοδημάρχου θα έρχονται θα λένε τον πόνο τους, θα τους κερνάμε καφέ κανένα κουλουράκι καμία σοκολατένια ελιά. Λίγο κονιάκ. Από όλα θα έχουμε.
- Σοβαρά, το είχαμε υποσχεθεί αυτό προεκλογικά; Κάνεις λάθος. Δεν αναφέρει τίποτα το φυλλάδιο για αυτό. Να το κοιτάξεις. Να μην εκτεθείς. Και βρεθείς κι εσύ στον ‘’τάκο ‘’ να απολογείσαι. Και ίσως να συνειδητοποιήσεις το : ‘’ ποτέ ο πόνος του αλλουνού να μη γενεί η χαρά σου, γιατί θα νιώσεις πως πονούν σαν έρθει κι η σειρά σου‘’.
- Χρυσάνθεμο μου, η νέα αρχή της Λουλουδοσυμμαχίας, είναι: Υλοποιούμε ότι δεν υποσχεθήκαμε, γιατί αυτά που προεκλογικά υποσχεθήκαμε… μας είχαν πλανέψει.
- Δεν πάτε καλά. Τι σόι υπηρεσία θα είναι αυτή. Εμείς τους μόνους που βολέψαμε είναι οι δικοί μας. Εντάξει όλοι ξέρουν ότι κάναμε και κανένα ρουσφετάκι σε ορισμένους άφωνους Λουλουδοσυμβούλους. Δηλαδή τώρα δεν θα βοηθάμε τους δικούς μας και θα βοηθάμε τους ξένους. Αυτό δεν κάνει ο ΟΑΕΔ. Για ποιες θέσεις εργασίας. Πάτε καλά. Δεν έχει μείνει νέος άνθρωπος στη Λουλουδούπολη. Εδώ οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Τους είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε τις Σέρρες τόπου προορισμού για 52 εβδομάδες το χρόνο και καταλήξαμε να φεύγουν για τα πανηγύρια ακόμη και τα μωρά από την κούνια στη Δράμα, στην Ξάνθη, στα Τρίκαλα..
Και δεν μου λες, Σωτηρία της ψυχής που είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αν σας ρωτήσει κανένας δημοσιογράφος για αξιοκρατία. Για το πώς προσλάβαμε και με ποια κριτήρια κοντά στα 100 άτομα μέσω του προγράμματος covid τι θα πείτε; Αν σας ρωτήσει κανείς που τους προσλάβαμε για καθαρίστριες και άλλους τους είχαμε κάνει αόρατους να ‘’χτυπούν κάρτα‘’ στο σπίτι τους και άλλους γραμματείς και φαρισαίους.
Αν σας ρωτήσει κανείς με ποια κριτήρια επιλέξαμε εκείνους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων , στο πρόγραμμα για άτομα με ειδικές ανάγκες, τους διμηνίτες, τι θα πείτε;
Εδώ δεν αφήσαμε κολλητό που να μην τον κάναμε ειδικό συνεργάτη, άμισθο συνεργάτη, διευθύνοντα σύμβουλο, μέλος πλήρους απασχόλησης Διοικητικού Συμβουλίου.
-Συγνώμη Χρυσάνθεμο άργησα, με περιμένουν. Κάποια άλλη στιγμή μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου να βρεθούμε να τα πούμε. Και να ξέρεις , σιγά να μη βρεθεί κάποιος να ρωτήσει τίποτα επικίνδυνο. Να έχω εδώ τις ερωτήσεις τους. Κι αν είναι καμιά δύσκολη θα απαντήσει ο Λουλουδοδημαρχος. Αυτός πάντα ξέρει.
-Άκουσε με. Να του τονίσεις . Αν μια γυναίκα είναι ήσυχη μην ξεγελιέται. Δεν σκέφτεται αποφασίζει. Θα καταλάβει. Μπορεί να έκανα τεστ υπομονής και να βγήκε θετικό όμως ξέρει αυτός. Λάθος πίκρα σκότωσε, αυτή που φαρμακώνει ζει.
Να του πεις ότι ανησυχώ για εκείνον. Έφθασε 10 το πρωί και δεν έκανε τσεκ ιν, ούτε σέλφι έβγαλε. Ανησυχώ και για την Συμμαχία. Ο άλλος ο Ασίμογλου, μου είπε ότι του έταξε 5 χρόνια αντιδημαρχία αν κατέβει υποψήφιος μαζί του. Και δεν ήρθε ακόμη ο Μάρτιος.
Συνεχίζεται…
Το παρόν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.