ΤΟΠΙΚΑ

Με λαμπρότητα τελέστηκε το μνημόσυνο για τον Εμμανουήλ Παπά

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών  του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Δημάρχων και πλήθος κόσμου τιμήθηκε η μνήμη του Ήρωα Εμμανουήλ Παππά, Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων του 1821 ακριβώς 200 χρόνια από το θάνατο του.

To πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στην ομώνυμη κοινότητα,  γενέτειρα του Σερραίου Αρχιστρατήγου της εθνικής μας παλιγγενεσίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, ο οποίος μετά τα τέλος αυτής τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του ενδόξου Αρχιστρατήγου.Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε  η κ. Ευαγγελία Παπατζιομάλου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Κοινοτική Σύμβουλος Εμμανουήλ Παπά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιστράτηγος Γεν. Επιτελείου Στρατού κ. Χαράλαμπος Λαλούσης ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι Ένοπλες δυνάμεις για να τιμήσουν την μεγάλη προσφορά του Εμμανουήλ Παπά με απόφαση του συμβουλίου του δίνεται ο βαθμός του Υποστρατήγου επί τιμή.

ΠΗΓΗ: ERTnews.gr