ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρελθόν από τον Πανσερραϊκό ο Στέργιος Τσιμίκας, κανονικά ο αγώνας κόντρα στον Θεσπρωτό

Τον πρώτο του αγώνα για το 2022 μετά από τρείς αναβολές (αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις με Αν. Καρδίτσας, Πιερικό και Ξάνθη εξαιτίας κρουσμάτων COVID19) θα δώσει αύριο ο Πανσερραϊκός, τα «λιοντάρια» φιλοξενούν αύριο τον Θεσπρωτό του Ραμόν Ρότσα στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών στις 14:45. Αυτός θα είναι και ο πρώτος επίσημος αγώνας  με τον Άγγελο Διγκόζη στην τεχνική ηγεσία της Σερραϊκής ΠΑΕ.

Ωστόσο ο Πανσερραϊκός θα παραταχθεί χωρίς τον επί σειρά ετών «αρχηγό» του Στέργιο Τσιμίκα. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους  μετά από πολυετή συνεργασία, ο έμπειρος μέσος βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στον Απόλλωνα Πόντου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλων Πόντου:

Η Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Στέργιο Τσιμίκα. Ο Έλληνας μεσαίος κεντρικός γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1994 και έως τώρα έχει αγωνισθεί σε Πανσερραϊκό και Α.Ο. Τρίκαλα.

Ο Στέργιος Τσιμίκας όπως και ο αδερφός του Κώστας που σήμερα αγωνίζεται στην Λίβερπουλ αποτελούν «παιδιά» των ακαδημιών του Πανσερραϊκού υπό την καθοδήγηση του Σάκη Αναστασιάσδη. Πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα την σαιζόν 2012-2013, σημείωσε συνολικά 144 συμμετοχές και σημείωσε 5 τέρματα. Το 2017 ακολούθησε τον Παναγιώτη Διλμπέρη στις ΗΠΑ όπου αγωνίστηκε με την Rochester Super 9. Επέστρεψε στην Ελλάδα την επόμενη σαιζόν για λογαριασμό του ΑΟ Τρικάλων όπου αγωνίστηκε σε 15 αγώνες πετυχαίνοντας τρία γκολ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο ενώ το 2019 έγινε ξανά μέρος του ρόστερ του Πανσερραϊκού.