ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάσχα 2022: Διόδια και καύσιμα ακυρώνουν ταξίδι στις Σέρρες – Πόσο θα κοστίσει η εξόρμηση

Αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση της εξόδου του Πάσχα. Με πληρότητες πάνω από 85% είναι αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στους δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας για τις γιορτές.

Την ίδια ώρα, η βενζίνη, τα διόδια αλλά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια συνθέτουν το τοπίο του ακριβού τριημέρου του Πάσχα. Οι εκδρομείς είναι αλήθεια ότι το σκέφτονται διπλά για να κάνουν την πολυπόθητη τριήμερη εξόρμηση από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία. Με μέση κατανάλωση βενζίνης τα 8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα και την τιμή της αμόλυβδης να έχει σκαρφαλώσει στα 2,05€, οι εκδρομείς καλούνται να πληρώσουν πολύ ακριβά τις λιγοστές μέρες ξεγνοιασιάς.

Πάσχα: Χιλιόμετρο και… ευρώ

 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των αδειούχων που θέλουν να ταξιδέψουν από την Αθήνα προς την Κομοτηνή και να επιστρέψουν, οι οποίοι θα πρέπει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να πληρώσουν 321,44 ευρώ μόνο για τα διόδια και τη βενζίνη. Ειδικότερα, η αμόλυβδη που πρέπει να καταναλώσει συνολικά μία οικογένεια για το συγκεκριμένο ταξίδι είναι 243,74€ ενώ τα διόδια είναι 77,7€.

Επίσης, από την Αθήνα με προορισμό τις Σέρρες και επιστροφή, συνολικά για την βενζίνη και τα διόδια οι εκδρομείς με ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να ξοδέψουν 190,4€ για την αμόλυβδη και 66,3€ για τα διόδια. Σύνολο δηλαδή στα 256,7 ευρώ.

Μία οικογένεια που θέλει να κάνει μία πασχαλινή εξόρμηση στα Ιωάννινα θα ξοδέψει συνολικά για βενζίνη και διόδια 211,38€. Αναλυτικά, η αμόλυβδη στα 134,88 ευρώ και για τα διόδια στα 76,5€. Τριήμερο για Πάσχα στον Βόλο για μία οικογένεια σημαίνει συνολικά ότι βενζίνη και διόδια κα τη διάρκεια των δύο ταξιδιών, θα κοστίσουν στους εκδρομείς συνολικά 145,5 ευρώ, ενώ για την Καλαμάτα οι ταξιδιώτες θα χαλάσουν σχεδόν 105€. Πιο συγκεκριμένα 77,66€ για την αμόλυβδη που θα καταναλώσουν και 27,9€ για τα διόδια. Πιο ‘’φθηνή’’ έρχεται για τους εκδρομείς η Πάτρα λόγω και της απόστασης, με τους εκδρομείς να ξοδεύουν λιγότερα από 100 ευρώ, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν 69,08€ για την αμόλυβδη και 23,6€ για τα διόδια.