ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος ευθύνεται για τον συνωστισμό στα σύνορα;

Ουρές χιλιομέτρων σημειώθηκαν προχθές στον μεθοριακό σταθμό τόσο του Προμαχώνα στις Σέρρες όσο της Νυμφαίας στη Ροδόπη αλλά και της Εξοχής στη Δράμα, που αποτελούν τα σημαντικότερα συνοριακά περάσματα.

Ουρές χιλιομέτρων σημειώθηκαν προχθές στον μεθοριακό σταθμό τόσο του Προμαχώνα στις Σέρρες όσο της Νυμφαίας στη Ροδόπη αλλά και της Εξοχής στη Δράμα, που αποτελούν τα σημαντικότερα συνοριακά περάσματα.

Στο νησί της Θάσου οι άνθρωποι του τουρισμού αναμένουν από την επόμενη εβδομάδα να υπάρχει σημαντική αύξηση της κίνησης κυρίως από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Το καταπράσινο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου έχει επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη του οδικού τουρισμού και όπως υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Πάρης Παρασχούδης «θα τολμούσα να πω η Θάσος αποτελεί πλέον τη Ριβιέρα των κατοίκων της νότιας Βαλκανικής και αυτό είναι εμφανές από την μεγάλη ανοικοδόμηση που παρατηρείται σε όλες τις περιοχές του νησιού».

«Βλέποντας κάποιος τις οικοδομικές άδειες που εκδίδονται για το νησί», συνεχίζει ο κ. Παρασχούδης, «αντιλαμβάνεται πως τα σπίτια που θα κατασκευαστούν απευθύνονται σε ιδιώτες επισκέπτες και όχι στους τουριστικούς πράκτορες. Είναι μικρά σπίτια προς ενοικίαση ή αγορά. Αυτό το διάστημα υπάρχει τεράστια ζήτηση για σπίτια στη Θάσο κυρίως από Βουλγάρους αλλά και Ρουμάνους που θέλουν να κάνουν διακοπές ή θέλουν να επισκέπτονται το νησί και άλλες περιόδους μέσα στο χρόνο. Αυτό φανερώνει πως ο οδικός τουρισμός έχει συμβάλει καθοριστικά στην συνολικότερη.

Πρόκειται κυρίως για Βούλγαρους, Ρουμάνους και Σέρβους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τουριστικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και περιοχές πιο δυτικά όπως η Ασπροβάλτα, ο Σταυρός και η Ολυμπιάδα.

 

O κ. Παρασχούδης υπογραμμίζει τέλος πως όσοι τουρίστες αποφασίσουν να κατέβουν οδικώς προς το νησί γνωρίζουν εξ αρχής ότι ίσως υπάρχουν και καθυστερήσεις αλλά κυρίως από την πλευρά της Βουλγαρίας και όχι στα ελληνικά σύνορα. Ωστόσο, επισημαίνει, ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έγινε μάρτυρας παραπόνων από τουρίστες που κάνουν διακοπές στο νησί όσον αφορά την καθυστέρηση που είχαν σε κάποιον συνοριακό σταθμό.

 

Πάντως οι εμπλεκόμενοι μα δεν έχει κορυφωθεί και αυτό αναμένεται αυτή την εβδομάδα που θα έχουν κλείσει τα σχολεία και θα ξεκινήσουν οι άδειες.