ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Post Match: ΝΠΣ Βέροια – Πανσερραϊκός 1-0

Σε ένα ντέρμπι που έκρινε πολλά για την άνοδο στην Super League 2, ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Πολυχρόνης (Πιερίας) ήθελε να κλέψει λίγο από την δόξα των ποδοσφαιριστών μας και πολύ απο τον ιδρώτα τους…αφού με τις αποφάσεις του, στο σημερινό παιχνίδι στην Βέροια, έκρινε το αποτέλεσμα. 

Σε ένα ντέρμπι που έκρινε πολλά για την άνοδο στην Super League 2, ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Πολυχρόνης (Πιερίας) ήθελε να κλέψει λίγο από την δόξα των ποδοσφαιριστών μας και πολύ απο τον ιδρώτα τους…αφού με τις αποφάσεις του, στο σημερινό παιχνίδι στην Βέροια, έκρινε το αποτέλεσμα. 

 Σε ένα ντέρμπι που έκρινε πολλά για την άνοδο στην Super League 2, ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Πολυχρόνης (Πιερίας) ήθελε να κλέψει λίγο από την δόξα των ποδοσφαιριστών μας και πολύ απο τον ιδρώτα τους…αφού με τις αποφάσεις του, στο σημερινό παιχνίδι στην Βέροια, έκρινε το αποτέλεσμα. Η ομάδα της Ημαθίας πήρε τη νίκη με 1-0 με γκολ του Λουκίνα, απο αμφισβητούμενο φάουλ, ωστόσο ο Πανσερραϊκός έχει φριχτά παράπονα από τον διαιτητή του αγώνα, καθώς αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από 70 λεπτά χωρίς λόγο.

Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Γιάννης Γκιόκας, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους μετά από πολύ καιρό, ενώ στην αρχική 11άδα επέλεξε τους Καβουσάκη κάτω από τα γκολποστ, τον Ζέρη και τον Τσόπελα στα άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), τους Καλί και Κασμερίδη αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθέτησε τους Κρητικό και Μαρκιόνι, ενώ στην τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πράντο, χρησιμοποίησε τους Μασκανάκη δεξιά, Κόντσι αριστερά και Μέσι σε ρόλο επιτελικού μέσου.
Ο Πανσερραϊκός , όσο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και αγωνιζόταν 11 εναντίον 11, έδειξε πως ήθελε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Μέχρι το 20ο λεπτό δεν υπήρχε κάτι ουσιαστικό, πέρα από μια εκπληκτική απόκρουση του Καβουσάκη σε σουτ του Πασά στο 12ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο, ο διαιτητής Φώτης Πολυχρόνης υπέδειξε ένα πέναλτι για κράτημα του Καλί στον Λουκίνα, όπως έκρινε και περιέγραψε ο σπίκερ του κρατικού καναλιού της ΕΡΤ3, το οποίο δεν φαίνεται από κανένα ριπλέι, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, έδειξε και την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή, εφαρμόζωντας, τον παλιό κανονισμό που αναφερόταν σε πλεονέκτημα του επιθετικού για προφανή θέση για γκολ! Πλέον αυτό δεν υπάρχει αφού τιμωρείται και εφαρμόζεται η αυστηρότερη των ποινών, δηλαδή το πέναλτι.
Στην εκτέλεσή του ο Λουκίνας, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καβουσάκη, με τον Πανσερραϊκό μας να μένει… ζωντανός, μέσα στο παιχνίδι!

Με την Βέροια να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα, η πίεση στην εστία του Καβουσάκη ήταν αναμενόμενη, με την ομάδα μας να κλείνει καλά τους χώρους και να μην επιτρέπει να δημιουργηθεί υποψία ευκαιρίας, πέρα από κάποια μακρινά σουτ, που ανταποκρινόταν ο τερματοφύλακας μας.

Ημίχρονο, ΝΠΣ Βέροια – Πανσερραϊκός 0-0

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο, με την Βέροια να είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Πανσερραϊκό να αμύνεται σφιχτά για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του Καβουσάκη. Δεν αντέξε όμως στο 64ο λεπτό, ο Λουκίνας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής, το οποίο ελέγχεται αφού υπάρχει κόντρα και χέρι του Μεσι σε φυσική θεση.

Ο Πανσερραϊκός βγήκε μπροστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, πέφτοντας πάνω στην άμυνα της Βέροιας που οπισθοχώρησε, αλλά και στον διαιτητή από την Κατερίνη κ. Πολυχρόνη, που σε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Βέροιας, έδειχνε παίζεται, ενώ οι ποδοσφαιριστές μας βρισκόντουσαν πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της Βέροιας, η οποία σε κάθε ευκαιρία σπαταλούσε πολύτιμα δευτερόλεπτα με την ανοχή του διαιτητή, ο οποίος έδειξε απλά μια κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Βέροιας, Βελλίδη.

Το σκορ δεν άλλαξε στην συνέχεια του παιχνιδιού και ο Πανσερραϊκός μας γνώρισε την ήττα που τον φέρνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Τι ακολουθεί;

Τέσσερα παιχνίδια απομένουν μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος, με τον Πανσερραϊκό να αντιμετωπίζει με την σειρά, Ολυμπιακό Βόλου (εντός), Αλμωπό Αριδαίας (εκτός), Απόλλων Πόντου (εντός) και Θεσπρωτό (εκτός).
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΝΠΣ Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Πεταυράκης, Βεργώνης, Οικονόμου (64′ Μπλέτσας), Καραγιάννης (74′ Αποστολόπουλος), Πασάς, Πόζογλου (74′ Σιμόνι) , Λουκίνας(86′ Μούργος)

Πανσερραϊκός (Γιάννης Γκιόγκας): Καβουσάκης, Ζέρης, Κάλι, Κασμερίδης, Τσόπελας, Κρητικός, Μαρκιόνι (66′ Τσιμίκας), Μασκανάκης (20′ Γιανναράκης), Κόντσι (77 Ολαϊτάν), Μέσι, Πράντο (66′ Γκούρτσας).