ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Post Match: Πανσερραϊκός-Θεσπρωτός 2-2

Ο Πανσερραϊκός στο πρώτο του ματς για το 2022 παρουσίασε δύο πρόσωπα και παραχώρησε ισοπαλία με 2-2 στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, σπαταλώντας το προβάδισμα που πήρε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Πανσερραϊκός στο πρώτο του ματς για το 2022 παρουσίασε δύο πρόσωπα και παραχώρησε ισοπαλία με 2-2 στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, σπαταλώντας το προβάδισμα που πήρε στο πρώτο ημίχρονο.

O Άγγελος Διγκόζης στην επιστροφή του στον πάγκο του Πανσερραϊκού επέλεξε να παρατάξει την ομάδα μας, με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κατσίκα στην εστία, τους Δημητρίου, Κασμερίδη στην άμυνα, τους Ζέρη και Φουάση να καλύπτουν τις δύο πλευρές δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τους Κρητικό, Έππα και Ανάκογλου στη μεσαία γραμμή και τους Κόντσι και Μέσσι να πλαισιώνουν τον Κανίς που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με φόρα στο πρώτο ημίχρονο

Ο Πανσερραϊκός έχοντας να αγωνιστεί περίπου τρεις εβδομάδες λόγω των συνεχόμενων αναβολών, μπήκε “διψασμένος” και ανανεωμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Κατάφερε να κρατήσει στον Θεσπρωτό στο δικό του μισό γηπέδο εξ αρχής, με συνεχή πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας, με υπομονή στο παιχνίδι του και συγκέντρωση.

Οι πρώτες απειλές προς την αντίπαλη εστία ήρθαν με σουτ των Έππα και Φουάση στο 2΄ και 4΄ αντίστοιχα, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στο 17΄ μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας και ασίστ του Μέσσι στον Κανίς, ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 σημειώνοντας το 8ο φετινό του γκολ.

Η ομάδα μας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό πως δεν επέτρεψε στον Θεσπρωτό να πλησιάσει σε καμία περίπτωση την εστία του Κατσίκα, ενώ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου βρήκε ακόμη ένα γκολ.

Ο Κανίς δέχθηκε την μπάλα από τον Κόντσι μέσα στην περιοχή και με γρήγορες κινήσεις τρίπλαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε προς την κενή εστία για το 2-0 που πανηγυρίστηκε έντονα.

Ημίχρονο: Πανσερραϊκός-Θεσπρωτός 2-2
Άλλο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάριση
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός έδειξε τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Παραχώρησε χώρο στον αντίπαλο, οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και έδειξε να μένει από δυνάμεις δίνοντας δικαίωμα στην ομάδα της Ηγουμενίτσας να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Στο 56΄ ο Κωνσταντίνου με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι και παρά τις αλλαγές από τον πάγκο με την είσοδο των Χαϊνταρά και Γιανναράκη, αλλά και του Ρολάντο Ντίαζ που έκανε ντεμπούτο, η εικόνα δεν άλλαξε με την ομάδα να συνεχίζει για ακόμη ένα ματς να “πληρώνει” κάθε λάθος της!

Στο 76΄ μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Κατσίκας αιφνιδιάστηκε, απομάκρυνε προσωρινά, ωστόσο ο Σαραντίδης που βρέθηκε στην περιοχή από κοντά ισοφάρισε σε 2-2 και… τιμώρησε τον Πανσερραϊκό.

Μετά το γκολ ο Πανσερραϊκός αφυπνίστηκε και προσπάθησε να σώσει την παρτίδα παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα, οι αλλαγές του Παπαβασιλείου και του Στίνα, που έκανε επίσης ντεμπούτο, προσπάθησαν να αλλάξουν τη ροή του ματς αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά και ο Πανσερραϊκός έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις με τον Ντίαζ να στέλνει την κεφαλιά του δίπλα από το δεξί δοκάρι έπειτα από γέμισμα του Κανίς και τον Παπαβασιλείου να μην εκτελεί μέσα από την περιοχή από ευνοϊκή θέση.

Τι ακολουθεί;
Την επόμενη αγωνιστική, στις 23/01, ημέρα Κυριακή, η ομάδα μας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Καβάλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Α.Διγκόζης): Κατσίκας, Κασμερίδης(60΄ Γιανναράκης), Δημητρίου, Ζέρης, Φουάσης, Κρητικός, Έππας, Ανάκογλου(66΄ Ντίαζ), Κόντσι(60΄ Χαϊνταρά)(80΄ Παπαβασιλείου), Μέσσι(80΄ Στίνα), Κανίς.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ράμον Ρότσα): Κίναλης(79΄ Παππάς Δ.), Γώγος, Ζιώγας, Ντ Αλέσσιο(46΄ Λύγκας), Στεργίου(46΄ Βασιλάκης), Γεωργούσης(79΄ Παππάς Ε.), Κωνσταντίνου, Βαταμίδης, Σαραντίδης(85΄ Μπονίγια), Διγκόζης, Ρομέρο