ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Post Match: Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου 2-0

Επιστροφή στις νίκες, μια στροφή πριν το φινάλε του πρωταθλήματος!

Επιστροφή στις νίκες, μια στροφή πριν το φινάλε του πρωταθλήματος!

Τα «λιοντάρια» επέστρεψαν στις επιτυχίες, μετά απο τρια σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, χωρίς όμως να σημαίνει κάτι αυτό για τον τελικό στόχο της ανόδου, που έχει επιτευχθεί. Η ομάδα ήταν ανώτερη και στα 90 λεπτά του αγώνα και επικράτησε δίκαια με σκορ 2-0, στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Football League.

Το τεχνικό επιτελείο, παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 με τον Καβουσάκη να είναι κάτω από τα δοκάρια, τους Τσόπελα και Πίντο στα άκρα της άμυνας, Καλί, Κουτσίδη στα στόπερ, ενώ στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μαρκιόνι και Κρητικός. Ο Φάμπρι ήταν στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, ο Μέσι στο αριστερό, με τον Τσιμίκα πίσω απο τον προωθημένο Γκούρτσα.

Μέχρι και το πρώτο γκολ, δεν σημειώθηκε η μεγάλη ευκαιρία απέναντι απο την εστία του Πολίτη, με τον Πανσερραϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Απόλλωνα, να περιμένει παθητικά. Στα μετόπισθεν! Στο 17′ ο Φάμπρι σέντραρε αλλα η κεφαλιά του Γκούρτσα δεν είχε την πορεία που θα ήθελε ο αρχηγός και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ απο το οριζόντιο δοκάρι!

Ο Πανσερραϊκός συνέχισε το πρέσινγκ στην μεσαία γραμμή που έφερε αρκετά κλεψίματα και έδινε την ευκαιρία για γρήγορες αντεπιθέσεις. Η προειδοποιητική ευκαιρία του 17′, έφερε τρία λεπτά αργότερα το γκολ, με το ίδιο δίδυμο να σερβίρει και να σκοράρει όμως, τούτη την φορά. Ο Φάμπρι Κόντσι εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα μια διεκδικούμενης μπάλας, σέντραρε συρτά απο τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή και ο ανενόχλητος Γκούρτσας έγραψε με ωραίο πλασέ το 1-0.

Στο 28΄ο Στέργιος Τσιμίκας, που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, υποδέχτηκε ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλα το μονοκόμματο σουτ που έπιασε πέρασε άουτ. Στο 30′ ήρθε η μοναδική φάση των φιλοξενούμενων, με τον Αρμενάκη αλλα ο «κέρβερος» Καβουσάκης, με μια εντυπωσιακή απόκρουση με τα πόδια αποσόβησε το γκολ, σε φάση τετ-α-τετ.
Ημίχρονο, Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου 1-0

Ο Πανσερραϊκος όταν προηγείται στο σκορ σπάνια χάνει και αυτό επιβεβαιώθηκε και κόντρα στον Απόλλωνα, όπου συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο στο β’ μέρος και τελικά σκόραρε ξανά και επικράτησε στο φινάλε των Θεσσαλονικέων.

Ο Τσιμίκας στο 58′, σε μια παρόμοια φάση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου, ξεμαρκαρίστηκε όμορφα και σούταρε καλύτερα αλλα η μπάλα έφυγε πάλι άουτ. Στο 61′ ο Μέσι πήρε την πρωτοβουλία ενός σουτ έξω απο την περιοχή αλλα η μπάλα έφυγε δίπλα απο το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πολίτη.

Στο 63′ ο Γιάννης Γκιόκας, έδωσε ανάσες στον «Τσίμι» και έριξε στο ματς τον Παπαβασιλείου που δεν έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής και δικαίωσε τον προπονητή του, δυο λεπτά αργότερα. Στο 65′ ο Μέσι είδε τον Παπαβασιλείου στον κενό χώρο απο τα αριστερά, ο έμπειρος φορ μπήκε γρήγορα στην μεγάλη περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!
Στο τελευταίο 20λεπτο, δεν χάθηκε κάποια ιδιαίτερη φάση, με τον Πανσερραϊκό όμως να είναι σοβαρός και να επιμένει να σκοράρει ξανά. Τα κόρνερ και τα φάουλ έξω απο την περιοχή ήταν πολλά αλλα η κατάληξη τους όχι στα δίχτυα του Απόλλωνα, έτσι το 2-0 ήταν τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Τι ακολουθεί;

Ο Πανσερραϊκός, αντιμετωπίζει τον Θεσπρωτό, στην Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής της Football League.

Πανσερραϊκός (4-2-3-1): Καβουσάκης, Τσόπελα, Κουτσίδης, Καλί, Πίντο, Μαρκιόνι(Γράβας), Τσιμίκας(63′ Παπαβασιλείου), Μέσι(Ολαϊτάν), Κόντσι(68’ Μασκανάκης), Γκούρτσας(68′ Πράντο)

Πάγκος: Τεντζέρης, Γιανναράκης, Πέτρου, Κασμερίδης

Σκόρερ: Γκούρτσας 20’, Παπαβασιλείου 65′

Κάρτες: Γκούρτσας

Απόλλων Πόντου(4-2-3-1): Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Ζήσης(Σαββίδης), Βαφειάδης, Μουρατίδης, Φράγκος, Αρμενάκης, Αντωνιάδης, Χατζηαθανασίου, Παναγιώτου, Γιακουστίδης
Πάγκος: Μαντζάρης