ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν σήμερα στις 24 Ιουνίου έγινε…

Επιμέλεια: Σταματία Κιτσικούδη

Επιμέλεια: Σταματία Κιτσικούδη

1821

ΙΔΡΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιδρύθηκε, στις 24 Ιουνίου του 1821, με απόφαση των προκρίτων της Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.

1827

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κατά τη διάρκεια της Μάχης στο Μέγα Σπήλαιο, οι Έλληνες νίκησαν το στρατό του Ιμπραήμ στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα

1859

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ

Διεξάχθηκε η Μάχη του Σολφερίνο και οι Γάλλοι νίκησαν τους Αυστριακούς στην πόλη Σολφερίνο της βόρειας Ιταλίας. Αυτόπτης μάρτυρας της αγριότητας των πολεμικών συγκρούσεων, ο ελβετός επιχειρηματίας Ζαν Ανρί Ντινάν, ο οποίος αποφάσισε να ιδρύσει τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για την περίθαλψη των θυμάτων.

1945

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ «ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΒΑΙ»

Βρετανικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τη «Γέφυρα του ποταμού Κβάι» στα σύνορα Βιρμανίας – Ταϊλάνδης και χτίστηκε με καταναγκαστική εργασία Άγγλων και συμμάχων αιχμαλώτων, για λογαριασμό των Ιαπώνων κατακτητών.

2008

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού τον Αύγουστο του 1996 στη νεκρή ζώνη, κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Το Δικαστήριο επέβαλε 80.000 ευρώ ως αποζημίωση στη χήρα του Ισαάκ και 35.000 στον πατέρα του Σολωμού.

2010

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Στις 24 Ιουνίου και ώρα 20:10, σημειώθηκε έκρηξη ταχυδρομικής βόμβας στο υπουργικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Μέγαρο Κατεχάκη είχε θύμα τον εξ απορρήτων αξιωματικό υπασπιστή του 52χρονο Γ. Βασιλάκη.