ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

Στα εύκολα… Μασλαρινός!!! Σχεδόν 1 χρόνος χωρίς ΕΚΑΒ στο Δήμο μας!!!

Του Αλέξανδρου Τζιάγκαλου

Του Αλέξανδρου Τζιάγκαλου

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την Ανάσταση του Λαζάρου από τον Χριστό, γιορτάζουμε σήμερα και μόνο σε ένα θαύμα Αναστάσεως μπορούμε πλέον να ελπίζουμε για τον Δήμο μας.
 
Πριν από ένα σχεδόν χρόνο ξεκίνησαν οι φήμες αρχικά για αναστολή και στη συνέχεια για οριστικό κλείσιμο της λειτουργίας του ΕΚΑΒ Τερπνής λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Δημοτική μας Αρχή για άλλη μια φορά «πιάστηκε» κυριολεκτικά κοιμώμενη και αδύναμη να αντιδράσει. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο μάλιστα της 14ης Ιουλίου 2021 ο ίδιος ο κ. Μασλαρινός μας διαβεβαίωνε ότι επρόκειτο απλώς για φήμες και ότι το κλείσιμο του ΕΚΑΒ θα ήταν ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ. Τα ίδια δεν μας λέγατε άλλωστε και πριν το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας; Τελικά, τίποτε μονιμότερο του προσωρινού και έκτοτε δεν λειτούργησε ξανά ούτε το ΕΚΑΒ, ενώ και η Εθνική Τράπεζα αποτελεί πλέον ιστορία. 
 
 Η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Σερρών προφανώς και έχει ευθύνη, γιατί  μετακίνησε τα πληρώματα του σταθμού της Τερπνής, ώστε να καλύψει τα κενά των σταθμών της Κοίμησης και του Ροδολίβους, αφήνοντας χωρίς ασθενοφόρο τα τρία Κέντρα Υγείας της επαρχίας Βισαλτίας (Στρυμωνικού-Νιγρίτας-Μαυροθάλασσας), το ΚΕΦΙΑΠ της Νιγρίτας, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας και φυσικά όλους εμάς τους πολίτες.
Το θέμα όμως δεν είναι τί κάνει η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Σερρών, αλλά τί κάνετε εσείς κ. Μασλαρινέ! Ή καλύτερα τί δεν κάνετε! Το θέμα το φέρνει και το ξαναφέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπολίτευση και πριν από λίγο καιρό προχωρήσαμε και σε δεύτερο ψήφισμα διαμαρτυρίας! Εσείς όμως παραμένετε άπραγος και κρύβεστε πίσω από την αντιπολίτευση και τα  ψηφίσματα διαμαρτυρίας!
 
ΒΓΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Κ. ΜΑΣΛΑΡΙΝΕ!! ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ!!

 Πείτε μας ποιος σας διαβεβαίωνε ότι το κλείσιμο θα ήταν πρόσκαιρο! Πάρτε πρωτοβουλίες και δείξτε ότι ενδιαφέρεστε και αγωνιάτε πραγματικά για τους δημότες σας! 
 
Πριν από λίγο καιρό στο χωριό σας στο Σιτοχώρι σε ένα δυσάρεστο περιστατικό ήρθε πλήρωμα του ΕΚΑΒ από το Ροδολίβος! Αλήθεια αισθάνεστε υπερήφανος που είστε Δήμαρχος και στην ιδιαίτερη πατρίδα σας έρχεται ασθενοφόρο από το Ροδολίβος; Εκτός και αν πρόκειται για ένα θέμα που δεν σας αγγίζει, δεδομένου ότι διαμένετε στις Σέρρες και εκεί πάντα υπάρχει ΕΚΑΒ. 

Πολλά θα μπορούσατε να έχετε κάνει. Κατ’ αρχάς θα έπρεπε να απαιτήσουμε ορθολογικότερη κατανομή του αποδεκατισμένου, είναι η αλήθεια, έμψυχου δυναμικού του ΕΚΑΒ. Εμείς σαν παράταξη όμως πάμε και ένα βήμα παρακάτω και σας προτείνουμε τη Διεκδίκηση ΙΕΚ. Γνωρίζετε καλά ότι υπάρχει έτοιμη πρόταση για τη δημιουργία ΙΕΚ στη Νιγρίτα. Δεν θα είναι εύκολο να έχουμε την ειδικότητα Διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη αυτή η ειδικότητα στη Νέα Ζίχνη, αλλά εμείς δεν σας θέλουμε για τα εύκολα.
 
Σταματήστε να γεμίζετε τον τοπικό τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα από φωτογραφίες σας σε γιορτές και εγκαίνια εκδηλώσεων! Σταματήστε να κόβετε κορδέλες από άκοπες φιέστες και ασχοληθείτε επιτέλους με τα σοβαρά! Σταματήστε να δικαιώνετε καθημερινά το μότο «Στα εύκολα… Μασλαρινός!!!».