ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία Γ.Ανδρέου στις Σέρρες με Τσαλιγοπούλου, Κότσιρα και Κορίνα Λεγάκη Συμμετέχει ο Σερραίος νέος ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη φετινή διπλή επέτειο θα κορυφωθούν στις 29 Ιουνίου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με μία μεγάλη συναυλία με τον Σερραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου στο Πάρκο Ηρώων.Ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας, στην ολοκληρωμένη του μορφή, το έργο "Το τέλος της παιδικής ηλικίας - μνήμη Σερρών", που αποτελείται από ορχηστρικές συνθέσεις και τραγούδια.

Δύο τραγούδια είναι σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, ένα σε στίχους του συνθέτη, ενώ έχει μελοποιηθεί και ένα ποίημα του σημαντικού Σερραίου λογοτέχνη, ιστορικού και λαογραφικού μελετητή Γιώργου Καφταντζή.

«Ξεχωριστή στιγμή του έργου "Το τέλος της παιδικής ηλικίας - μνήμη Σερρών" αποτελεί ο "Ύμνος των Σερρών", σε στίχους του συνθέτη, στην εκτέλεση του οποίου συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Ο ύμνος θα ακουστεί για πρώτη φορά από τα παιδιά του Μουσικού, ένα σχολείο το οποίο και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του», ανέφερε η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου με διαχρονική διαδρομή, αγαπητά στο πανελλήνιο ακροατήριο.
Ερμηνεύουν οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη. Συμμετέχει ο Σερραίος νέος ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης. Διαβάζει ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης.