ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη “μαϊμού” εφοριακός που έκανε ελέγχους στα καταστήματα των Σερρών

«Μαϊμού» εφοριακός έκανε την εμφάνιση του σήμερα στην αγορά των Σερρών. Σύμφωνα, με το Δίκτυο Τηλεόραση με το ρεπορτάζ της Βαϊας Βαϊδου, ο άνδρας φορώντας ένα γαλάζιο κοστούμι και έχοντας μαζί του και ένα φάκελο, έμπαινε σε καταστήματα προσποιούμενος τον ελεγκτή του ΣΔΟΕ, ισχυριζόμενος πως είναι ένα από τα μέλη κλιμακίου από την Τρίπολη που ήρθαν για έλεγχο στις Σερραϊκές επιχειρήσεις.

Ο κ. Κώστας Σπλήνας, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, πολλά χρόνια στην αγορά κατάλαβε από την αρχή ότι πρόκειται για μαϊμού εφοριακό, και το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν εάν ο εφοριακός έχει ταυτότητα. Η απάντηση του ήταν, ότι την ξέχασε στο αμάξι
 
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όταν του είπανε πως μπορεί να καλέσει την αστυνομία…τους είπε πως θα τους κάνει την χάρη και δεν θα τους γράψει γι΄ αυτό και αποχώρησε από το κατάστημα τους, χωρίς να ζητήσει χρήματα. Όταν ο δήθεν εφοριακός αποχώρησε από το κατάστημα, επιστρέφοντας λίγο αργότερα, όπου δυστυχώς είχε και ένα ατύχημα στο πεζοδρόμιο και έπεσε κάτω στο οδόστρωμα.

Η παρουσία του «μαϊμού» εφοριακού έγινε αισθητή στην περιοχή, καθώς πέρασε και από καφέ στα οποία όμως δεν ζήτησε ούτε αποδείξεις από τους πελάτες , ούτε να πραγματοποιήσει έλεγχο.

Ο «μαϊμού» εφοριακός φεύγοντας από το καπηλειό του Κωστή έκλεισε και ένα τραπέζι για αύριο για όλο το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ώστε να φανέ σερραϊκό καλό φαγητό.
 
Ο άνδρας που προσποιούνταν τον εφοριακό ήταν περίπου 55 ετών πέρασε από πολλά καταστήματα, με αποτέλεσμα κάποιοι επαγγελματίες εστίασης να προχωρήσουν σε καταγγελία, με την αστυνομία να προχωρά στην σύλληψη του μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς και η φωτογραφία του κυκλοφόρησε στα τηλέφωνα των επαγγελματιών εστίασης και όχι μόνο.
 
Πηγή: diktyotv.gr