ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεργασία Κ.Ε.ΔΗ.Σ. – Subreal Prisoners «Πλημμύρισε» με ξεχωριστές μουσικές το Ζιντζιρλί τζαμί

 «Πλημμύρισε» με ξεχωριστές μουσικές ο χώρος του Ζιντζιρλί τζαμί στην πόλη των Σερρών το πρωινό του Σαββάτου 29 Μαΐου 2021 , στο πλαίσιο της συνεργασίας της  Κοινωφελούς Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) με την καλλιτεχνική ομάδα Subreal Prisoners,  για την ανάδειξη των μνημείων της πόλης. 

Τα μέλη της ομάδας, Dj , εικονολήπτες και τεχνικοί ,  βιντεοσκόπησαν με σταθερές κάμερες καθώς και drones,  τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο, προκειμένου το Ζινζιρλί Τζαμί να προβληθεί παγκοσμίως. O υπεύθυνος επικοινωνίας της   καλλιτεχνικής ομάδας Subreal Prisoners  Μιχάλης Μαρκάτος, αναφερόμενος στην όλη προσπάθεια τόνισε: «Εμπνευστήκαμε την ιδέα από ένα project παγκοσμίως γνωστό. Στόχος μας αποτελεί η προβολή σε όλον τον κόσμο των μνημείων της πόλης και της χώρας μας στοχεύοντας στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη διαφήμιση της μοναδικότητας που έχει η Ελλάδα, η οποία είναι ευρέως γνωστή για την ιστορία της, το φυσικό της κάλλος και το πλούσιο πολιτιστικό της αποτύπωμα. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαραίτητη οργάνωση και τεχνογνωσία, με την μουσική να συνοδεύει και να αποτελεί βασικό παράγοντα της ιδέας, δημιουργούνται βίντεο πλαισιωμένα από τους καλύτερους DJs της Ελλάδος και όχι μόνο, τα οποία δημοσιεύονται στο κανάλι της ομάδας στο YouTube και στα social media, για ψυχαγωγικούς λόγους». 

Τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας καθώς και τη δημοφιλή DJ Zoya υποδέχτηκε η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε την προϊσταμένη και τους υπεύθυνους της Εφορίας Αρχαιοτήτων στις Σέρρες , που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας. Η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα Subreal Prisoners, προχώρησε στη συγκεκριμένη δράση, για την ανάδειξη του Ζινζιρλί τζαμί. Σήμερα βρίσκονται στις Σέρρες τόσο τα μέλη της ομάδας όσο και η δημοφιλής Dj Zoya, οι οποίοι από νωρίς το πρωί δουλεύουν για να καταγράψουν κάθε γωνιά του μουσείου. Ο καθένας θα μπορεί να ακούσει μέσω αυτού του δρώμενου, την αγαπημένη του μουσική, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πλάνα που θα έχουν βιντεοσκοπηθεί από το Ζινζιρλί Τζαμί των Σερρών. Παρόμοια βιντεοσκόπηση έγινε και στο Χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά.