ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα δύο σενάρια για την τραγωδία με το λεωφορείο στη Βουλγαρία – 46 νεκροί, 12 παιδιά

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο της δυτικής Βουλγαρίας. Τα δύο επικρατέστερα σενάρια.

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο της δυτικής Βουλγαρίας. Τα δύο επικρατέστερα σενάρια.

Μόλις 7 από τους 53 επιβάτες του λεωφορείου που βρισκόταν στη δυτική Βουλγαρία κατάφεραν να σωθούν από το φλεγόμενο όχημα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών Πιρόγκοφ, στη Σόφια. Οι επτά νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Το πιο πολύνεκρο στην ιστορία της Βουλγαρίας

Το δυστύχημα με τους 46 νεκρούς είναι το πιο πολύνεκρο στην ιστορία της Βουλγαρίας. Οι επιβάτες ανήκαν κυρίως στην αλβανική κοινότητα της Βόρειας Μακεδονίας. Ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Μπόικο Ράσκοφ δήλωσε ότι πτώματα ήταν «στοιβαγμένα μέσα στο όχημα και είχαν γίνει στάχτη».

«Η εικόνα είναι τρομακτική, τρομακτική. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους ευρισκόμενος στον τόπο του δυστυχήματος. Τα αίτια του δυστυχήματος είναι ασαφή, αλλά το λεωφορείο φαίνεται ότι χτύπησε πάνω σε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα είτε πριν είτε αφού πήρε φωτιά, ανακοίνωσαν βούλγαροι αξιωματούχοι.


 

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Στρούμα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά της Σόφιας, όπως είπαν. Οι εκδρομείς επέστρεφαν στα Σκόπια, την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο αναψυχής στην Κωνσταντινούπολη, που απέχει περίπου 800 χιλιόμετρα.

Τα δύο σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

«Ανθρώπινο λάθος του οδηγού ή μηχανική βλάβη είναι οι δύο αρχικές εκδοχές για τα αίτια του δυστυχήματος», τόνισε ο επικεφαλής της βουλγαρικής υπηρεσίας ερευνών Μπόροσλαβ Σαράφοβ.

Τηλεοπτικά πλάνα εμφανίζουν το λεωφορείο να έχει καεί ολοσχερώς στη μέση του αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος ήταν βρεγμένος λόγω της βροχής.

«Πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Σόφια ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

ΠΗΓΗ: Dikaiologitika.gr