ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Το Σερραϊκό εστιατόριο που κλείνει μετά από 52 χρόνια

Η ιστορία του ιδιοκτήτη Γιάννη Χαρισιάνη και του μαγαζιού.

Η ιστορία του ιδιοκτήτη Γιάννη Χαρισιάνη και του μαγαζιού.

Ο Γιάννης Χαρισιάνης είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη ως ο ιδρυτής του μαγειρείου «Σερραϊκόν»,
το οποίο λειτουργούσε από το 1973 απέναντι από το παλιό νοσοκομείο «Αγία Σοφία».
Μετά από
52 χρόνια προσφοράς παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, αποφάσισε να αποσυρθεί και να πουλήσει
την επιχείρησή του.
Η απόφασή του αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για το «Σερραϊκόν», που
αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της πόλης.


Για περισσότερα από 50 χρόνια, προσέφερε παραδοσιακά σπιτικά φαγητά, όπως ρεβίθια, φρικασέ,
στιφάδο και μοσχαράκι, κερδίζοντας την εκτίμηση των κατοίκων της περιοχής και πελατών από όλη
τη Θεσσαλονίκη.

Στα 78 του χρόνια, ο κ. Χαρισιάνης αποφάσισε να αποσυρθεί, πουλώντας το μαγειρείο. Η απόφαση
αυτή ήταν δύσκολη, αλλά τα χρόνια και οι αλλαγές στην περιοχή έκαναν την απόσυρση αναγκαία.

Οι γεύσεις και οι αναμνήσεις που δημιούργησε το «Σερραϊκόν» θα μείνουν ανεξίτηλες, ακόμη κι αν
τα χέρια που το διαχειρίζονται αλλάξουν.