ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΠΑΣΟΚ γίνεται ξανά viral – Μαθητές γέμισαν την τάξη με «πράσινους ήλιους»

Στις Σέρρες πέρυσι ο Προϊστάμενος κ.Ρίζος λειτούργησε με πρωτοφανή φοβικά αντανακλαστικά απέναντι στο περιστατικό, ενώ η  δεξιόστροφη ΕΛΜΕΣ Σερρών προχώρησε σε μια απαράδεκτη συκοφαντική ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου και του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ».

Μία τάξη σχολείου έγινε… πράσινη, με μαθητές να ζωγραφίζουν σχεδόν παντού τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ! Αναρτήθηκε βίντεο στο διαδίκτυο και, φυσικά, γίνεται viral.

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στα περισσότερα θρανία αλλά και στον πίνακα της τάξης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το σχολείο όπου συνέβη αυτή η… καλλιτεχνική παρέμβαση. Οι μαθητές τράβηξαν βίντεο τους πράσινους ήλιους και τα έχουν κοινοποιήσει σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Σε βίντεο, που ανήρτησε η ΕΡΤ, φαίνεται η σχολική αίθουσα άδεια και τους ίδιους να ζωγραφίζουν μέχρι να ολοκληρώσουν αυτό το έργο τους!
 
Το περασμένο έτος, μαθητής στις Σέρρες «πιάστηκε» να ζωγραφίζει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του μαθήματος.  Το θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» και ο δημοσιογράφος Πσχάλης Τόσιος.
 
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

 
Το περιστατικό έκανε γνωστό το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Σερρών, Πασχάλης Τόσιος, με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του εκπαιδευτικού  δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και οφείλει να δώσει εξηγήσεις.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, ο μαθητής ζωγράφισε έναν πράσινο ήλιο και σε ερώτηση του αρμόδιου καθηγητή καλλιτεχνικών, γιατί χρωμάτισε τον ήλιο πράσινο, της απάντησε πως είναι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η απάντηση έγινε αφορμή να αποβληθεί ..
 
«Φαίνεται πως ήλιος του ΠΑΣΟΚ ακόμη κάποιους τους τρομάζει» είναι το σχόλιο του κ. Τόσιου.
 
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνης, μιλώντας  στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” τόνισε ότι αυτός που αποβλήθηκε ήταν ο συμμαθητής του νεαρού που ζωγράφισε τον ήλιο, ο οποίος αντέδρασε μπροστά στη συμπεριφορά της καθηγήτρια κι γι’ αυτό του ζητήθηκε να βγει από την αίθουσα. Έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό και ζήτησε από την Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Σερρών να επιληφθεί άμεσα. Ωστόσο, τότε ο Προϊστάμενος κ.Ρίζος λειτούργησε με πρωτοφανή φοβικά αντανακλαστικά απέναντι στο περιστατικό ενώ Η  δεξιόστροφη ΕΛΜΕΣ Σερρών προχώρησε σε μια απαράδεκτη συκοφαντική ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου και του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ».
 
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έγινε viral στους νέους

Αν μπορούμε να περιγράψουμε την δεκαετία του ’80 με ένα κόμμα, αυτό σίγουρα είναι το ΠΑΣΟΚ. Το πρώην κυβερνών κόμμα είναι πηγή έμπνευσης για πληθώρα από memes που κάνουν τον γύρο των social media. Η «δημοτικότητα» του ΠΑΣΟΚ στην πιτσιρικαρία (που στην πλειονότητα της αγνοεί την ονομασία ΚΙΝΑΛ) σιγά σιγά γίνεται μεγάλη.
Αν συνδυαστεί με την νοσταλγία που έχει η συγκεκριμένη γενιά για την δεκαετία του ’80 καταλαβαίνουμε την έξαρση και το πάθος της νεολαίας.