ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το θεατρικό «Άγιος Γρηγόριος Ε΄- ο Πατριάρχης του χρέους και της θυσίας», θα ανέβει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Μια αξιόλογη θεατρική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση του Αγίου Γρηγορίου Ε΄ Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, θα ανέβει στις 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20:30 στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών.
Το θεατρικό έργο: «Άγιος Γρηγόριος Ε΄- Ο Πατριάρχης του χρέους και της θυσίας», σε σκηνοθεσία και αφήγηση ιστορικού υλικού από τον κ. Νίκο Βεργίδη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι βρεθούν το βράδυ της Δευτέρας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), η Ιερά Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και ο πολιτιστικός σύλλογος ΑΚΟΥΕΟΡΑ (ΕΤΟΣ 2021), υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παράσταση συμμετέχουν εθελοντές και μέλη του συλλόγου ΑΚΟΥΕΟΡΑ και συγκεκριμένα οι: Κώστας Χαλκίδης, Μάκης Καλιτσάρης, Απόστολος Δεμερτζής, Γιώργος Καδής, Νικόδημος Σταυρίδης, Μάκης Ευτυχίδης, Στάθης Χαραλαμπίδης, Νίκος Βλάσκος, Τάσος Μπόλαρης, Γιώργος Ραπατσάκος, Παναγιώτης Δράτσιος, Γιώργος Πιπερτζής, Γιάννης Τούσκας, Γιώργος Σκαλτσάς, Γιώργος Τσακανιάς, Δαμιανός Δουράκης, Απόστολος Τράκας, Παν. Χαραλαμπίδης. Ηλίας Γκόνης, Θωμάς Πιπερτζής.
Σκηνογραφία: Χαράλαμπος Σεπεντζής – Κοστούμια: Πασχάλης Χαϊφράλας- Έπιπλα: Γεώργιος Μπόλαρης.
 
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid 19.