ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέρρος Κωνσταντίνος Παράδοση & Πολιτισμός: Μια σχέση… ζωής και προσφοράς !

Η σχέση του με τον πολιτισμό και την παράδοση ξεκινά από τα πρώιμα νεανικά του χρόνια, όταν ήταν για σειρά ετών χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων και στη συνέχεια ως χορηγός ή τεχνικός σύμβουλος υλοποίησης, στη δημιουργία λαογραφικών μουσείων, την έκδοση συλλεκτικών ημερολογίων και βιβλίων καθώς και άλλων σπουδαίων πολιτιστικών γεγονότων, με αποκορύφωμα την αναστήλωση, αναπαλαίωση και συντήρηση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, του παραδοσιακού οικισμού Χιονοχωρίου Σερρών.

Η σχέση του με τον πολιτισμό και την παράδοση ξεκινά από τα πρώιμα νεανικά του χρόνια, όταν ήταν για σειρά ετών χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων και στη συνέχεια ως χορηγός ή τεχνικός σύμβουλος υλοποίησης, στη δημιουργία λαογραφικών μουσείων, την έκδοση συλλεκτικών ημερολογίων και βιβλίων καθώς και άλλων σπουδαίων πολιτιστικών γεγονότων, με αποκορύφωμα την αναστήλωση, αναπαλαίωση και συντήρηση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, του παραδοσιακού οικισμού Χιονοχωρίου Σερρών.

Ο Οικονομολόγος Βέρρος Κωνσταντίνος μπορεί να κατέρχεται για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή και διεκδικεί την ψήφο των Σερραίων στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, όντας υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. Όμως για όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό και την παράδοση είναι επίσης γνωστός για την πολυποίκιλη και πολυετή και ανιδιοτελή συνεισφορά του σε παραδοσιακά δρώμενα και πολιτιστικούς συλλόγους σε όλο το νομό Σερρών και όχι μόνο.

Η σχέση του με τον πολιτισμό και την παράδοση ξεκινά από τα πρώιμα νεανικά του χρόνια, όταν ήταν για σειρά ετών   χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων και στη συνέχεια ως χορηγός ή τεχνικός σύμβουλος υλοποίησης, στη δημιουργία λαογραφικών μουσείων, την έκδοση συλλεκτικών ημερολογίων και βιβλίων καθώς και άλλων σπουδαίων πολιτιστικών γεγονότων, με αποκορύφωμα την αναστήλωση, αναπαλαίωση και συντήρηση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, του παραδοσιακού οικισμού Χιονοχωρίου Σερρών.

*ο Βέρρος Κωνσταντίνος δέχεται τις φιλοφρονήσεις του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην συνάντηση που είχε το χορευτικο τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών με τον τοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας


 






Η συνεισφορά του αυτή επιβραβεύτηκε από την Παγκόσμια λαογραφική ένωση WORLD FOLKLORE UNION I.G.F. που του απένειμε το “Gold Star” για την συνολική του προσφορά στον Πολιτισμό.

Η διαρκής και πολύχρονη σχέση του με τους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού, δεν έχει την ανάγκη καμιάς «επιβεβαίωσης», αφού οι διοικήσεις των συλλόγων αναγνωρίζουν την προσφορά του. Φυσικό επακόλουθο οι επισκέψεις του, σε αυτούς, προεκλογικά στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη ζέση και συνοδεύεται και από προσκλήσεις συμμετοχής στον κύκλο.

Επίσκεψη στον Πανηπειρωτικό

Όπως συνέβη κατά την επίσκεψή του στον Πανηπειρωτικό σύλλογο  εκεί συνάντησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Σίσκα και χορευτές από το τμήμα ενηλίκων, οι οποίοι τον κάλεσαν στον κύκλο του χορού. Ο κ.Βέρρος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετείχε στον χορό.
 

Ο Υποψήφιος Βουλευτής δήλωσε πως ο Πολιτισμός και η Παράδοση είναι συνυφασμένα με την ιστορία της χώρας μας. Οι Σύλλογοι των Σερρών τιμούν και σέβονται την ιστορία των προγόνων μας, γεγονός που αναγνωρίζει όλη η τοπική κοινωνία.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος είναι «παρών» σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο ΔΣ όσο και στα μέλη του, για την διατήρηση και προβολή των ηθών και των εθίμων των Ηπειρωτών, τόνισε ο κ.Βέρρος.

Επίσκεψη στον σύλλογο Βλάχων και φίλων ο Λαϊλιάς

Τον Όμιλο Φίλων και Βλάχων Λαϊλιάς, επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Βέρρος Κωνσταντίνος.
 

Ο κ.Βέρρος συνεχάρη όλα τα μέλη του Συλλόγου για την διαχρονική συμμετοχή τους σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνεται στην περιοχή μας, αλλά και για την συνολική προσφορά τους στην παράδοση των Βλάχων και όχι μόνο.

Ο υποψήφιος Βουλευτής τόνισε πως η συμμετοχή των μικρών παιδιών και των εφήβων στα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων, παρέχουν στην κοινωνία μας τη διαβεβαίωση, ότι τα ήθη και έθιμα των προγόνων μας θα παραμείνουν ζωντανά. 

Επίσκεψη στην «Θρακική Εστία»

Τον Πολιτιστικό σύλλογο  «Θρακική Εστία Ν.Σερρών» επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Βέρρος Κωνσταντίνος, στο πλαίσιο των επισκέψεων σε φορείς και συλλόγους της πόλης και του νομού.

Τον κ.Βέρρο υποδέχθηκαν  η Πρόεδρος της ΘΕΝΣ Ανθούλα Ευσταθοπούλου, μέλη του ΔΣ και χοροδιδάσκαλοι, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με χορευτές του τμήματος ενηλίκων.

 

Ο Υποψήφιος Βουλευτής εξήρε την πλούσια δραστηριότητα και την εν γένει παρουσία της Θρακικής Εστίας Ν.Σερρών διαχρονικά και τόνισε πως στα 100 και πλέον χρόνια της λειτουργίας της, τιμά την παράδοση της Θράκης και όχι μόνο. Η διοργάνωση εκδηλώσεων που έγιναν θεσμός και η συμμετοχή σε πολιτιστικές και λαογραφικές δράσεις και φεστιβάλ στις Σέρρες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμβάλλουν σημαντικά στην διατήρηση των εθίμων και στη διάδοση του πλούσιου πολιτισμού της Θράκης.