ΑΘΛΗΤΙΚΑ

΄Στον πάγκο της Σουηδικής Β΄άσαλουντ ο Σερραίος προπονητής Άκης Βάβαλης

Ένας ακόμη Έλληνας στη Σουηδία! Ο Άκης Βάβαλης, ο επί χρόνια συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη, ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει τη Βάσαλουντ.

Ο Σερραίος κόουτς δοκιμάζει κάτι νέο στην καριέρα του. Για πρώτη φορά θα είναι πρώτος προπονητής στο εξωτερικό έχοντας έως τώρα πολλές παραστάσεις από τη Super League 1. Ηρακλής, Αστέρας Τρίπολης, Άρης και Ατρόμητος οι ομάδες όπου ήταν assistant coach.

Τη χρονιά που μας πέρασε η Βάσαλουντ τερμάτισε προτελευταία στη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας και υποβιβάστηκε στην τρίτη. Στόχος της, λοιπόν, είναι η άνοδος. Θεωρείται από τα φαβορί και ενδεχομένως αυτό να αποτέλεσε και ένα κίνητρο για τον 36χρονο τεχνικό. «Μετά από μία χρονιά στη Superettan, θα υπάρχουν και πάλι αγώνες στην Ettan Norra. Γίνεται μία νέα προσπάθεια, ξεκινάει ένα εγχείρημα προκειμένου να επιστρέψουμε στην ποδοσφαιρική ελίτ. Ο Άκης Βάβαλης είναι ο εκλεκτός για να μας οδηγήσει εκεί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κλαμπ.

Από εκεί και πέρα, η επιλογή Έλληνα προπονητή στη συγκεκριμένη ομάδα μόνο τυχαία δεν ήταν. Τεχνικός διευθυντής έχει αναλάβει ο Γιώργος Γκόγκας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε τον ίδιο ρόλο στην Ακρόπολις. Είχε μεγάλη συμβολή στο να ανέβει εκείνη από την πέμπτη κατηγορία του σουηδικού ποδοσφαίρου στη δεύτερη. Είχε δείξει και στην προηγούμενη ομάδα του ότι τσεκάρει αρκετά το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Γκόγκας και το επιβεβαιώνει με μία ακόμη ελληνική επιλογή. Τέλος, να σημειωθεί ότι ρόλο στο να κλείσει το συγκεκριμένο deal έπαιξε και ο agent Σωτήρης Πετρίδης.

ΠΗΓΗ: SportTime.gr