ΤΟΠΙΚΑ

‘’Αν εξαιρέσεις την πραγματικότητα, όλα τα άλλα πάνε μια χαρά ‘’

Οι λουλουδοπολίτες είναι αναστατωμένοι. Διανύουμε προεκλογική χρονιά και η νέα φιλοσοφία της ΛουλουδοΣυμμαχίας «δώσε και εμένα μπάρμπα» κυριαρχεί. Στο δε Λουλουδοσυμβούλιο, οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Οι λουλουδοπολίτες είναι αναστατωμένοι. Διανύουμε προεκλογική χρονιά και η νέα φιλοσοφία της ΛουλουδοΣυμμαχίας «δώσε και εμένα μπάρμπα» κυριαρχεί. Στο δε Λουλουδοσυμβούλιο, οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα.

 
 
Και εκεί στην Λουλουδοπλατεία, καθισμένοι στο νέο «έξυπνο» παγκάκι, που αν έχει συννεφιά δεν συνδέεται στο διαδίκτυο, η γνωστή παρέα ανταλλάσσει ‘’φιλοφρονήσεις’’
 
- Είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Που το είδατε γραμμένα. Να μην μπορεί ο Λουλουδοδήμαρχος να προσλάβει διμηνίτες , όποιον θέλει.
 
Είναι δυνατόν αυτή που πρόσφατα ανακάλυψε ότι υπάρχει αυτοδιοικητικό κενό να ζητάει να ισχύσουν κριτήρια για να τους λουλουδοπολίτες που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Τώρα το θυμήθηκαν ότι ο Λουλουδοδήμαρχος διαιωνίζει τις πελατειακές σχέσεις και ότι έχει την αξιοκρατία γραμμένη εκεί που δεν γράφει μελάνι.
 
- Είναι απίστευτο. Και μετά λένε για αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. 
 
- Που ήσασταν όταν προσλάμβανε και τους δικούς σας στο πρόγραμμα covid. Τώρα θέλετε να τους σχολάσετε, να τους πετάξετε σαν στημένες λεμονόκουπες. Τους μίλησε κανείς για αυτοκριτική. Αλλά και αυτό να κατηγορούν τη Λουλουδοαρχή για έπαρση και αλαζονεία, και ότι δεν έχει μάθει να ακούει κριτική. Δεν τους έχουν διδάξει ότι Ελληνική μονάδα συνείδησης είναι, ότι το έκαναν και άλλοι.
 
 Έχει δίκιο ο Λουλουδοδήμαρχος. Αφού του επιτρέπουν, καλά κάνει και δεν ντρέπεται καθόλου για αυτά που κάνει.
 
- Έχετε μεγάλη πλάκα στη Λουλουδοσυμμαχία. Δεν είναι κακό να νομίζετε ότι είστε πιο έξυπνοι, κακό είναι να πιστεύετε πως όλοι εμείς, οι άλλοι, είμαστε χαζοί.
 
Βασική προϋπόθεση για να ντραπείς είναι να έχεις λίγη τσίπα πάνω σου. Δεν έχετε ούτε ιερό, ούτε όσιο. Ούτε αρχές, ούτε αξίες, ούτε φιλότιμο, ούτε αξιοπρέπεια. Δεν είστε τίποτα άλλα, θλιβερές καρικατούρες , ανάξια πλάσματα, ικανά μόνο για ρεμούλες και κουκουλώματα.
 
- Καλά όλα αυτά είμαστε εμείς;
 
- Και λίγα λέω. Εσύ δεν μου έλεγες ότι θα κάνετε τα πάντα στα όρια της νομιμότητας για να επανεκλεγείτε.
 
Εσύ δεν μου έλεγες. Ότι αν μπορείτε θα αγοράσετε και συνειδήσεις και ψήφους. Εδώ αγοράσατε δημοσιογράφους και ειδήσεις, δημοσκοπήσεις.
 
Ποτέ δεν υπήρχε στη Λουλουδούπολη τόση light αντιπολίτευση , στήριξη από ΜΜΕ. Ξέρουμε και οι δύο πως έγινε αυτό, και τα κάνατε όλα σκ@τ@.
 
Άκου εκεί μεταμορφώνουμε. Αν βγουν στην επιφάνεια τα τρωτά του φαύλου συστήματος προσώπων , μηχανισμών, χρήματος και εξουσίας που χρησιμοποιείται δεν θα έχετε που να κρυφτείτε.
 
Το μόνο που κάνετε είναι να παράγετε καθημερινά ψεύδη, ατελείωτη παπαρολογία προς τον εύπιστο ποίμνιο. Ξέρετε ότι μόνο αυτό λειτουργεί .
 
- Καλά κάνουμε. Όχι ο δικός σας ο Στρατηγός. Τον είδαμε στην παρουσίαση προχθές. Διάβαζε το κείμενο από μέσα.
 
- Κι αυτό σε πείραξε. Το ότι σας τα έχωσε τσεκουράτα δεν το αντιλήφθηκες Σιγά να μην γίνει σαν το δικό σας. Τον είδαμε τον Λουλουδοδήμαρχο στην παρουσίαση της παραμόρφωσης, συγγνώμη μεταμόρφωσης. Δεν τα είδες τα μηχανήματα ανάγνωσης κειμένου (prompter) που ήταν δεξιά και αριστερά του. Θα γίνει κανένα ατύχημα, να κολλήσει το μηχάνημα και θα τον ρωτάς τι κάνουμε τώρα, και θα θέλει 10 λεπτά να σε απαντήσει.
 
- Ο Λουλουδοδήμαρχος της καρδιάς μας θα είναι και πάλι Λουλουδοδήμαρχος κι ας είμαστε μαλωμένοι με την αλήθεια.
 
- Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε. Σου έχω ένα μυστικό να το μεταφέρεις. Υπάρχει τρόπος να ρίξετε την Αντιπολίτευση. Είναι κάτι που πιάνει πάντα.
 
- Τι είναι; Πες μου.
 
- Να τους βάλετε τρικλοποδιά. Ακόμα και εκείνοι που ήταν πιστοί στην άκρα του τάφου σιωπή, τα συνεταιράκια σας, άρχισαν να σας τα χώνουν στη Λουλουδοσυμμαχία
 
- Μην με κοροϊδεύεις. Θα σας εξαφανίσουμε. Αν ξανακούσετε Ώρα Ευθύνης να μου τρυπήσεις τη μύτη..
 
- Δεν ήξερα ότι νευριάζεις με το παραμικρό.
 
- Όχι φυσικά, είμαι τις ώρες μου
 
- Ωραία. Το πρόγραμμα να μας δώσεις.
 
- Το έμαθες. Δεν σου είπα τι έγινε προχθές στο παζάρι. Του λέει η άλλη από το Κατακονόζι, Λουλουδοδήμαρχε μας τι κάνεις και μικροδείχνεις και ξέρεις τι απάντησε τρώω φαρίν λακτέ και βλέπω κινούμενα σχέδια. Και εκεί που όλοι έχουν αποσυντονιστεί με αυτό που άκουσαν πετάγεται και η άλλη από το Καβακλί .. Λουλουδοδήμαρχε, να ξέρεις μη δω κότα αμέσως να σε θυμηθώ.
 
- Ναι καλά κορόϊδευε. Λέγε ότι θες η Λουλουδοσυμμαχία, στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει πάνω από 55%. Δεν το διάβασες;
 
- Εσύ το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
 
- Τι εννοείς;
 
- Έγινε δημοσκόπηση στη Λουλουδούπολη, αν έπιανε φωτιά στο Λουλοδοδημαρχείο και θα μπορούσατε να σώσετε μόνο ένα , τι θα σώζατε. Λουλουδοδήμαρχο, Λουλουδοπρόεδρο, Λουλουλοδαντιδήμαρχο ή κάτι άλλο;
 
- Και τι απάντησαν;
 
- Το 90,5% το σκαμπό
 
- Οι επικοινωνιολόγοι μας κάνουν ταχύρρυθμα σεμινάρια. Μας προετοιμάζουν όλους να δίνουμε εύστοχες απαντήσεις
 
- Τι εννοείς;
 
- Ότι και να μας ρωτάνε εμείς θα έχουμε να διαλέξουμε δυνητικά ανάμεσα σε πέντε απαντήσεις
 
- Δηλαδή;
 
- Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, το αγνοώ, δεν το έχω υπόψη μου, δεν μπορώ να σας πω κάτι για αυτό.
 
Έλα φίλοι είμαστε. Φτάνει τόσο. Συμφωνώ μαζί σου, επειδή κινούμαστε προεκλογικά εδώ και ένα χρόνο χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Σαν φίλος σε ρωτώ. Μπορείς να μου περιγράψεις τη Λουλούπολη μας με τρεις λέξεις.
 
- Δεν λειτουργεί τίποτα. Όλα είναι προπαγάνδα χωρίς έλεος και πληρωμένη ενημέρωση.