ΤΟΠΙΚΑ

1200 νέους φοιτητές θα υποδεχτούν οι Σέρρες

Σχεδόν 1200 νέους φοιτητές είναι έτοιμη να υποδεχτεί η σερραϊκή κοινωνία μετά την ανακοίνωση των φετινών βάσεων.

Ελπίδα δημιουργείται από τους νεοεισαχθέντες φοιτητές για στην τοπική κοινωνία, καθώς θα φέρουν ανάπτυξη στην πόλη μας.

Η εισαγωγή των φοιτητών στα τμήματα της πόλης μας θα συμβάλουν σ’ ένα βαθμό στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, η πόλη μας από τον Οκτώβριο θα γεμίσει με νέους φοιτητές και αυτό θα έχει και ως αποτέλεσμα κρατηθεί «ζωντανή» η πόλη από τους νέους.
 
ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ο συνολικός αριθμός των νέων εισαχθέντων φοιτητών είναι 1.138, από τους οποίους οι 112 αφορούν το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών του ΑΠΘ και όλοι οι υπόλοιποι το ΔΙΠΑΕ. Πιο συγκεκριμένα, τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών. Επίσης τα τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Δημιουργικού Σχεδιασμού Ένδυσης.
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πάρα πολύ νωρίς ανακοινώθηκαν, φέτος, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών όμως με αρκετούς μαθητές να μένουν εκτός σχολών. Καθώς, οι βάσεις είχαν πτώση στις περισσότερες σχολές και στα περισσότερα πεδία. Στις θεωρητικές σχολές, μάλιστα ήταν έντονη η πτώση από τις Νομικές, την Ψυχολογία, έως τις πιο χαμηλόβαθμες σχολές.