ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

17th International Conference of the Hellenic Association of Agricultural Economists

υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ. και την συνδιοργάνωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ. και την συνδιοργάνωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

H Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤ.ΑΓΡ.Ο.) με τη διοργάνωση του 17th International Conference of the Hellenic Association of Agricultural Economists (ETAGRO 2023), συμπληρώνει 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο της επιστήμης και της έρευνας της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. 

Η φετινή διοργάνωση του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 2 - 3 Νοεμβρίου 2023 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη (στην οδό 3 ης Σεπτεμβρίου) υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ. και την συνδιοργάνωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Υπερήφανοι χορηγοί του συνεδρίου είναι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς και οι εταιρείες ERGOPLANNING, Qlab, AgroApps και Οικοανάπτυξη. Ο τίτλος του φετινού Συνεδρίου είναι “The agri-food system facing complex challenges: Responses towards economic, social, environmental sustainability» και θα εστιάσει σε ζητήματα που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος, καθώς και τις οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμες αποκρίσεις που καλείται να δώσει.

Προσκεκλημένος του Συνεδρίου ως κεντρικός ομιλητής είναι ο Dr. Karl Behrendt, Καθηγητής στο Harper Adams University του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση θα βραβευθεί το μέλος της ΕΤΑΓΡΟ, καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος, πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), για την προσφορά του στην επιστήμη της Αγροτικής Οικονομίας. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 100 εργασίες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και θα πραγματοποιηθούν δύο στρογγυλές τράπεζες με ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων.

Η ΕΤΑΓΡΟ είναι το σωματείο των Ελλήνων επιστημόνων του τομέα της Αγροτικής Οικονομίας, το οποίο έχει συσταθεί το 1975. Ανάμεσα στις επιστημονικές του δραστηριότητες είναι και η διοργάνωση ανά διετία Συνεδρίου που αφορά γενικότερα ζητήματα αγροτικής οικονομίας και αγροτικής ανάπτυξης.

Στόχος των Συνεδρίων είναι να αποτελέσουν την γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των φορέων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, διευκολύνοντας τη μεταφορά ερευνητικών δεδομένων και τεχνογνωσίας. Πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου στο: https://etagro.gr/2023/conference-programme/