ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανανεωμένη και Δυναμική η Ν.Ε Κινήματος Αλλαγής Σερρών

Τα νέα μέλη, αλλά και το οργανωτικό σχεδιασμό της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάσθηκαν εχθες το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου

Τα νέα μέλη, αλλά και το οργανωτικό σχεδιασμό της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάσθηκαν εχθες το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου

Ο Υπεύθυνος Τύπου Παναγιώτης Κεΐσογλου έδωσε το" πολιτικό στίγμα" της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, τονίζοντας πως πρόκειται για μία άκρως ανανεωμένη Ν.Ε., με άτομα της διπλανής πόρτας, ενεργά στην κοινωνία και στα κινήματα, που έχουν στο επίκεντρό τους τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συμπολιτών τους.

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να εκφράσουμε μια άλλη προοπτική, ένα άλλο αφήγημα και να συνδεθούμε ξανά με το φυσικό μας χώρο, που είναι η κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Κεΐσογλου.

Παραδεχόμενος πως υπήρχε μέχρι πρόσφατα κενό ενημέρωσης από πλευράς του Κινήματος σε τοπικό επίπεδο και πως σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, ο κ. Κεΐσογλου υπογράμμισε ότι δεν είναι της παρούσης να συζητηθεί γιατί πρώτον οι σύντροφοι που συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια δεν φέρουν ευθύνη και δεύτερον είναι τόσο μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, που θεωρεί ότι άλλα είναι τα φλέγοντα θέματα.

«Στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι αναγκαίο να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε την άλλη άποψη, μια πιο προοδευτική άποψη, η οποία έχει να κάνει με τα ζητήματα της περιοχής και της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Στόχος μας είναι να είμαστε παρόντες και στα μεγάλα ζητήματα, αλλά και στα καθημερινά και να εκφράσουμε άποψη υπέρ των μην προνομιούχων, υπέρ των πολλών» ανέφερε ο κ. Κεΐσογλου.
 

Ο Υπεύθυνος Οργανωτικού Δημήτρης Πουλτουρτζίδης κάνοντας την «αυτοκριτική» υπογράμμισε πως το γεγονός της μη λειτουργίας της προηγούμενης Νομαρχιακής του Κινήματος σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε προοδευτικής φωνής στο νομό Σερρών, ακόμη και από άλλους σχηματισμούς, οδήγησε τη συντηρητική παράταξη της κυβέρνησης στο να δρα ανενόχλητη.

«Είχαμε τους "κατόπιν ενεργειών μου" και ‘στα δύσκολα εγώ’ να κομπάζουν για εξαγγελίες έργων που έμειναν στις εξαγγελίες και δεν υπήρχε αντίλογος. Η Ν.Ε. που έχετε μπροστά σας είναι γι’ αυτό το λόγο. Αφετέρου να υπάρχουν ο αντίλογος στην κυβερνητική παράταξη, η προοδευτική ‘ματιά’ και η προοδευτική φωνή στο νομό Σερρών, αλλά και κρίση και κριτική στην κοντόφθαλμη, εξοντωτική και αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης. Αφετέρου, όμως, είμαστε εδώ για να οργανώσουμε "τα του οίκου μας", να ενεργοποιήσουμε το πολύτιμο, ανθρώπινο δυναμικό του χώρου μας που υπάρχει στο νομό και να τους φέρουμε πιο κοντά σε εμάς» 

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών Γιώργος Τρέντσιος αναφέρθηκε στις επικείμενες, εσωκομματικές διαδικασίες, για την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε:
«Τα προβλήματα δεν περιμένουν τις δικές μας εσωτερικές διαδικασίες. Ο κόσμος έχει ξεκινήσει να βλέπει τη φθορά της κυβέρνησης.Είμαστε πατριωτικό κίνημα και το αποδείξαμε και στην ψήφιση της συμφωνίας με τη Γαλλία, παρότι είχαμε επιμέρους διαφωνίες. Έχουμε διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορούμε να είμαστε ο άλλος πόλος απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Τα μέλλη της προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής είναι :


1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τρέντσιος Γιώργος
2. ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μακρή Νατάσα
3. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΜΕ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: Κεΐσογλου Παναγιώτης
4. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Πουλτουρτζίδης Δημήτρης
5. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: Τρακαλιάνης Ηλίας
6. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ: Όσσας Βασίλης
7. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: Μιχτσόγλου Κύριλλος
8. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: Μαραγκός Δημήτρης
9. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Μάκινας Κυριάκος
10. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΒΕ , ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ: Παπαδόπουλος Χαράλαμπος
11. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Κεμανιτζόγλου Παναγιώτης
12. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ: Γκιούρα Βασιλική
13. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Κλέτσας Αλέξανδρος
14. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ:
Μυρωνίδης Χρήστος
15. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Τζαρίδης Ηρακλής