ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Φωτογράφισε» τον Δημητριάδη για τα μηνύματα με Predator

Έκτακτη παρέμβαση στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών έκανε την Πέμπτη (2/11) το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Έκτακτη παρέμβαση στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών έκανε την Πέμπτη (2/11) το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αφορμή για την παρέμβαση στάθηκε πληροφορία που μετέδωσε το Mega πως σύμφωνα με τα στοιχεία στάλθηκαν 11 μηνύματα για παγίδευση κινητών με Predator από συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.
 
Ο κ. Ανδρουλάκης δεν κατονόμασε αλλά "φωτογράφισε" ως αποστολέα τον πρώην Γραμματέα της Κυβέρνησης (και ανιψιό του πρωθυπουργού) Γρηγόρη Δημητριάδη.
 
Δεδομένου ότι, κατά το ρεπορτάζ, τα εν λόγω μηνύματα είχαν τη μορφή ευχαριστηρίων λόγω των ευχών που είχε δεχτεί το «εξέχον πολιτικό πρόσωπο» για την ονομαστική του εορτή, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Το εορτολόγιο της Ορθόδοξης πίστης μας οδηγεί στον Θανάση, στον Αντώνη ή στον Γρηγόρη».
 
«Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό πρόσωπο, που είναι πίσω από την αποστολή αυτών των μηνυμάτων.Για να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με την ακροδεξιά του Βελόπουλου και να πάτε στις τρεις η ώρα τη νύχτα να αλώσετε -με υπογραφή του κ. Φλωρίδη- την Ανεξάρτητη Αρχή.
 
Περιμένουμε τη διερεύνηση αυτής της νοσηρής υπόθεσης από τη δικαιοσύνη. Απέναντι σε όσες προσπάθειες και αν καταβάλετε για τη συγκάλυψη,θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για την αποκάλυψη της αλήθειας. Όπως έκανα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη Βουλή των Ελλήνων, στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Όχι γιατί έχω εμμονή.Γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία, ισονομία και κράτος δικαίου στην Ελλάδα», σημείσε ο κ. Ανδρουλάκης.
 
Απαξιωτική απάντηση Βορίδη
 
Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ανέλαβε να απαντήσει εκ μέρους της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε «κουτσομπολιά» το ρεπορτάζ του Mega για το κινητό που «μόλυνε» τα 11 πρόσωπα με το Predator.
 
Επίσης σχολίασε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρενέβη σήμερα στην Ολομέλεια επειδή «κονιορτοποιήθηκε χθες από τον πρωθυπουργό και έρχεται για δεύτερο γύρο».