ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π.ΤΟΣΙΟΥ ΣΕ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ-ΠΑΣΟΚ

"Κανείς δεν καταδιώκει τους Καραμανλήδες, παρά μόνο η πραγματικότητα και Ιστορία"!

"Κανείς δεν καταδιώκει τους Καραμανλήδες, παρά μόνο η πραγματικότητα και Ιστορία"!

 "Κανείς δεν καταδιώκει τους Καραμανλήδες, παρά μόνο η πραγματικότητα και Ιστορία"!

Οι προσλήψεις την περίοδο 7 Μαρτίου 2004 b- 30 Ιουνίου 2009 έφτασαν τις 865.132!
Το χρέος, από το 99,8% του ΑΕΠ το 2004, όταν αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής σκαρφαλώνει στο 107,5% του ΑΕΠ το 2006, στο 112,9% του ΑΕΠ το 2008 και στο 127,9% το 2009.Στο θέμα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας κατά το επίμαχο διάστημα 2004-2009 της διακυβέρνησης Κ Καραμανλή επανέρχεται ο Πασχάλης Τόσιος,Μέλος της Κ.Επιτροπής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Με εκτενή αναφορά -που περιλαμβάνει στοιχεία έγκριτων οικονομολόγων αλλά και δημοσιογράφων- απαντά σε πρόσφατη επίθεση του βουλευτή Σερρών Κ. Καραμανλή, του νεότερου, περί  δήθεν πολεμικής και στρατηγικής"μίσους  του ΠΑ.ΣΟ.Κ." με αφορμή τις δηλώσεις της Προέδρου του Κινήματος ,Φώφης Γεννηματά  Συγκεκριμένα  ο κ.Τόσιος αναφέρει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

 
"Προς ενημερωση σας στελνω μια σειρά στοχείων οικονομικών ερευνών για την τραγική πραγματικότητα που προσπάθησε να αποκρύψει η κυβέρνηση ΝΔ-Καραμανλή, στέλνοντας αλλοιωμένα στατιστικά στοιχεία στη EUROSTAT, όπως επισημαίνουν οι επίσημες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου. 

Αναφέρω τα εξής στοιχεία:
  • Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2009 έκλεισε στο -12,3%, αφού κινήθηκε τη διετία 2007-8 στο -15%!
  • Το πρωτογενές έλλειμμα στην 5ετία ΝΔ-Καραμανλή αθροιστικά ανήλθε στα 56,3 δισ. ευρώ.

Μόνο το 2009 το ελληνικό δημόσιο πέραν των δανείων αναχρηματοδότησης του χρέους του, δανείστηκε 24,018 δισ. ευρώ  για μισθούς και λειτουργικές δαπάνες!( www.thepaper.gr/pasok-synomosia-siopis-apo-ton-tsipra-gia-tin-periodo-karamanli/ &

2 Φεβ 2017 https://tvxs.gr.
Έτσι η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή πέτυχε σε μια πενταετία να αυξήσει το χρέος από τα 180 δισ. στα 290 δισ.( www.euro2day.gr/.../karamanlhs-mparozo-ekrypsan-ta-elleimmata-kato-apo.html28 Ιουν 2016).
Το «φαινόμενο της χιονοστιβάδας» λοιπόν είναι αυτό που παγίδευσε την Ελλάδα το 2009.
Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι. Την περίοδο 2004-2009 οι δαπάνες του προϋπολογισμού αυξήθηκαν από 45,8% στο 53,8% και τα έσοδα απο 38,4% στο 38%!  

θα μπορούσα να σας αναφερω μια σειρα μελέτες ακομα έγκριτων οικονομολογων και αρθρογράφων.Μένω μόνο στην εξομολόγηση στελέχους της Καραμανλικής κυβέρνησης στο έγκγριτο ΒΗΜΑ.

«Την άνοιξη του 2009 ξεκινήσαμε συνομιλίες στο Λονδίνο με ανθρώπους των αγορών για να αρχίσουμε τη μετατροπή του δημοσίου χρέους από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο και να αποφύγουμε τη χιονοστιβάδα πληρωμών των επόμενων ετών, αλλά αυτό δεν ήταν πια εφικτό» βεβαιώνει κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή αποκαλύπτοντας την κυριότερη αιτία της αδυναμίας δανεισμού που ήδη από τις αρχές του 2009 ήταν βέβαιο ότι θα ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια. Ως σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί ο «λογαριασμός» που άφησε ο κ. Κ. Καραμανλής στον επόμενο πρωθυπουργό. Η συζήτηση γίνεται γύρω από το έλλειμμα και το χρέος προκαλώντας τον αντίλογο ότι η λήψη δραστικών μέτρων στο τέλος του 2009 θα απέτρεπε τη χρεοκοπία. Είναι όμως έτσι; Ο «λογαριασμός Καραμανλή» που έπρεπε να πληρώσει η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου για να αποφύγει την προσφυγή στον Διεθνή Οικονομικό Ελεγχο κυμαινόταν στο επίπεδο των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για την τετραετία 2009-2013. Η Ελλάδα που «παρέδωσε» ο κ. Καραμανλής στον κ. Παπανδρέου ήταν ήδη χρεοκοπημένη αφού για να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ θα έπρεπε να δανειστεί ποσό αντίστοιχου ύψους με ολόκληρο το ως τότε δημόσιο χρέος μέσα στην επόμενη τετραετία!

Την Ελλάδα δεν την οδήγησαν στο Μνημόνιο κάποιες  ιδέες. Τη χρεοκόπησαν ένα δεξιό  πελατειακό κράτος, και ένα κομματικό σύστημα που εξουσίασε αυτό το κράτος και, ταυτόχρονα, υποδουλώθηκε σε αυτό και ενας επικίνδυνος πολιτικα ηγέτης. Να μεταθέτουμε τη συζήτηση από τις πελατειακές πρακτικές στον  κόσμο των ιδεών θα ήταν σαν να αθωώνουμε το έγκλημα και να διευκολύνουμε την επανάληψή του.

(Π.Τσίμας-ΤΑ ΝΕΑ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-2018)


Ο Καραμανλής το πιθανότερο,  να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τις πράξεις του. Από τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών του 2008, έως την πρόσφατη οικονομική κρίση, ο πολιτικός αυτός επέδειξε μια ουσιαστική επιμονή για να αποδυναμώσει τη χώρα.Ειναι προκληση ομως οι πολιτικοι και οικογενιακοί  του απογονοι να μας κουνουν  το δαχτυλο,παει πολύ.

Υ.Γ. Και μια  επισήμανση με αφορμή τις προσφατες δηλώσεις του  Κ.Καραμανλη βουλευτή Σερρών περι «μίσους του ΠΑΣΟΚ κατά των  Καραμανλήδων»:Δεν σας καταδιώκει κανείς  κ.Καραμανλή .Σ ας καταδιώκει η Πραγματικότητα και η Ιστορία.