ΤΟΠΙΚΑ
Από την Ολλανδία στην Κερκίνη
Η «Kerkini Farm» της οικογένειας Παπαδοπούλου πάντρεψε τη λίμνη Κερκίνη με το βουβάλι και την παραγωγή κρέατος με την εξαιρετική ποιότητα.
Η «Kerkini Farm» της οικογένειας Παπαδοπούλου πάντρεψε τη λίμνη Κερκίνη με το βουβάλι και την παραγωγή κρέατος με την εξαιρετική ποιότητα.

Συνοδοιπόροι σε μια κοινη προσπάθεια για τον τόπο τους ήταν το ζεύγος Βασίλης και Ελένη Παπαδοπούλου
που ίδρυσαν την «Kerkini Farm».
Ξεκίνησαν με δέκα ζώα, σήμερα έχουν 300 και μαζί με τα δύο παιδιά τους, Κλεάνθη και Σταύρο, έχουν φτιάξει
μια πρότυπη, κάθετη μονάδα εκτροφής και τυποποίησης βουβαλίσιου κρέατος, βραβευμένη από τον «Γαστρονόμο».
«Και εγώ και η Ελένη μεγαλώσαμε εδώ με καταγωγή από Πόντο και Θράκη. Πήγαμε στην Ολλανδία, αλλά γυρίσαμε
πίσω γιατί αγαπούσαμε το μέρος. Παντρέψαμε το βουβάλι με την Κερκίνη και αυτό είναι η μεγάλη μας περηφάνια,
σε ειδικό αφιέρωμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για τις Σέρρες.
"Με κόπο και μεγάλη υπομονή και πίστη. Δεν ήμασταν οι επενδυτές που είχαμε το χρήμα και τα είδαμε όλα να
φυτρώνουν μπροστά μας. Τα χτίσαμε βήμα βήμα, ξεκινήσαμε από ένα κρεοπωλείο. Το άλλο που καμαρώνουμε είναι
ότι κρατήσαμε και τα παιδιά μας εδώ».
Ο Κλεάνθης και ο Σταύρος συμπλήρωσαν: «Τη δουλειά την αγαπήσαμε και εμείς από μικροί διότι τρέχαμε μαζί τους.
Τους βλέπαμε χαρούμενους και έτσι μας βλέπουν και τα δικά μας τα παιδιά».
Η διαρροή
Οι δύο νέοι αποτελούν εξαίρεση, καθώς οι συνομήλικοί τους συνήθως φεύγουν για Θεσσαλονίκη, Αθήνα ή εξωτερικό,
και είναι ο νομός που έχει χάσει τις τελευταίες δεκαετίες πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων. Τα χωριά ερημώνουν παρά
το γεγονός ότι περιτριγυρίζονται από σπουδαία κάλλη που θα μπορούσαν να φέρουν τουριστικό εισόδημα όλο τον χρόνο.
που ίδρυσαν την «Kerkini Farm».
Ξεκίνησαν με δέκα ζώα, σήμερα έχουν 300 και μαζί με τα δύο παιδιά τους, Κλεάνθη και Σταύρο, έχουν φτιάξει
μια πρότυπη, κάθετη μονάδα εκτροφής και τυποποίησης βουβαλίσιου κρέατος, βραβευμένη από τον «Γαστρονόμο».
«Και εγώ και η Ελένη μεγαλώσαμε εδώ με καταγωγή από Πόντο και Θράκη. Πήγαμε στην Ολλανδία, αλλά γυρίσαμε
πίσω γιατί αγαπούσαμε το μέρος. Παντρέψαμε το βουβάλι με την Κερκίνη και αυτό είναι η μεγάλη μας περηφάνια,
σε ειδικό αφιέρωμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για τις Σέρρες.
"Με κόπο και μεγάλη υπομονή και πίστη. Δεν ήμασταν οι επενδυτές που είχαμε το χρήμα και τα είδαμε όλα να
φυτρώνουν μπροστά μας. Τα χτίσαμε βήμα βήμα, ξεκινήσαμε από ένα κρεοπωλείο. Το άλλο που καμαρώνουμε είναι
ότι κρατήσαμε και τα παιδιά μας εδώ».
Ο Κλεάνθης και ο Σταύρος συμπλήρωσαν: «Τη δουλειά την αγαπήσαμε και εμείς από μικροί διότι τρέχαμε μαζί τους.
Τους βλέπαμε χαρούμενους και έτσι μας βλέπουν και τα δικά μας τα παιδιά».
Η διαρροή
Οι δύο νέοι αποτελούν εξαίρεση, καθώς οι συνομήλικοί τους συνήθως φεύγουν για Θεσσαλονίκη, Αθήνα ή εξωτερικό,
και είναι ο νομός που έχει χάσει τις τελευταίες δεκαετίες πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων. Τα χωριά ερημώνουν παρά
το γεγονός ότι περιτριγυρίζονται από σπουδαία κάλλη που θα μπορούσαν να φέρουν τουριστικό εισόδημα όλο τον χρόνο.
#SerresParatiritis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών συγχαίρει τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη για την πανελλήνια διάκρισή του σε Διαγωνισμό Φωτογραφί

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους φλεβών/αρτηριών στο Δήμο Σερρών