ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Από το "ΠΑΣΟΚ Σάπισε" στους Ηρακλείς του Συμβόλου

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να γύρισε την πλάτη της στο ΠΑΣΟΚ, όμως δεν ξέχασε την κληρονομιά του.

Δεν ξέχασε, δηλαδή, ότι ήταν το κόμμα που κατάφερε να βάλει τέλος στον Εμφύλιο (αναγνωρίζοντας τους ηττημένους του ως ισότιμο τμήμα του ελληνικού έθνους), να ολοκληρώσει τον εκδημοκρατισμό της χώρας και να διαμορφώσει μια μεσαία τάξη, στηρίζοντας της θέση των «μη προνομιούχων».Μια σειρά έργων Νοσοκομεία,σχολεία,εθνικό δίκτυο κ.α.) εκσυγχρόνισαν τη χώρα αποφασιστικά.

Αυτή η ιστορική αίγλη του ΠΑΣΟΚ, σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένη με την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, προφανώς και αποτελεί ένα σημαντικό «πολιτικό κεφάλαιο».

Αυτό το καταλαβαίνουν τώρα και οι «διεκδικητές» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, που σπεύδουν να πουν ότι θα το ξανακάνουν ΠΑΣΟΚ.

Κυρίως αυτοί που το λοιδώρησαν και απεμπόλησαν τις αρχές του.Ποιος μπορεί να ξεχάσει την βιτριολική ατάκα του Βαγγέλη Βενιζέλου του οποίου συνοδοιπόρος στη διεκδίκηση της εξουσίας υπήρξε ο Λοβέρδος; "Το Πασοκ Σάπισε"είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του με εκείνο το γνωστο υπεροπτικό ύφος.

Λίγο αργότερα,καταργώντας την ιστορική ονομασία "ΠΑΣΟΚ",προχώρησαν στην καθιέρωση ονομασίας  της ΔΗΜΑΡ και της ΕΛΙΑΣ.Τη δεύτερη ονομασία υποστήριξε με πάθος μάλιστα ο άλλος διεκδικητής της ηγεσίας Νίκος Ανδρουλάκης.

Σήμερα όλοι κόπτονται για την αναγκαιότητα του συμβόλου ως "αυτονόητοι κληρονόμοι"και διεκδικούν το σύμβολο και την ιστορική ονομασία,ως αποκλειστικοί "Ηρακλείς του  στέμματος". 

Κάποιοι χωρίς μνήμη, ευκαιριακά και ανενδοίαστα..

Ο κόσμος όμως μάλλον και μνήμη έχει και κρίση.