ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρ. Νανιόπoυλος: Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το ιδιοκτησιακο του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΣ: Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών 
-          Υποψήφιους Δημάρχους
-          κ. Πέτρο Αγγελίδη, πρώην Δήμαρχο
-          κ.Γιάννη Βλάχο,πρώην Δήμαρχο
-          κ. Γιάννη Μωυσιάδη,πρώην Δήμαρχο
-          ΜΜΕ
 
Η παραχώρηση 8 στρεμμάτων και δυο κτηρίων του πρώτου Στρατοπέδου ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία (ΥΠΕΘΑ κλπ.) στην Μητρόπολη Σερρών, κατόπιν αιτήματος της,σήκωσε θύελλα για το ιδιοκτησιακό του γηπέδου. Η μη υπογραφή, από τον Μητροπολίτη Σερρών κ.κ. Θεολόγο, του συμφωνητικού παραχώρησης, οι Εθνικές και τώρα οι Δημοτικές εκλογές, φαίνεται να συντελούν στο «πάγωμα» του ζητήματος, το οποίο όμως δεν έκλεισε και πιθανά θα ανοίξει αμέσως μετά τις Δημοτικές εκλογές.

Δεδομένης της ενασχόλησης μου ως, εμπνευστής του «Μουσείου Ξενάκη», χορηγός, κύριος συντελεστής στην διατύπωση της πρότασης του έργου CULTURALDIPOLE και στην συνέχεια  στην υλοποίησή του, επίσης ως εισηγητής της ιδέας του Πολιτιστικού  Πάρκου» Κωνσταντίνος Καραμανλής» από τον Μάρτιο του 2010, ως μετεξέλιξης της αρχικής του Δημάρχου Γιάννη Μωυσιάδη, επιτρέψτε μου να καταθέσω στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, καθώς επίσης και απόψεις μου, για τον δέοντα χειρισμό του θέματος.
Το ζήτημα, όπως εξελίχθηκε έχει δυο διακριτά σκέλη, που αφορούν το πρώην στρατόπεδο.
1.       Το ιδιοκτησιακό
2.       Τις χρήσεις της γης και των διατηρητέων κτηρίων
Σε πρώτη φάση ασχολούμαι με το πρώτο θέμα, το ιδιοκτησιακό και επισυνάπτω σχετικά στοιχεία, ενώ σε δεύτερη φάση θα ασχοληθώ και θα κοινοποιήσω τις απόψεις μου, για τοεξίσου σημαντικό θέμα των χρήσεων, γης και των διατηρητέων κτηρίων.
Στόχος των παρεμβάσεών μου είναι η ανάπτυξη ετοιμότητας από τις Αρχές της Πόλης και η υποβοήθησή τους στη λήψη επωφελών για το μέλλον της Πόλης αποφάσεων.
Με τιμή
Αριστοτέλης Νανιόπουλος
Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ