ΤΟΠΙΚΑ

Αριάδνη Παπαφωτίου "Εγκληματική ανευθυνότητα από τον Δήμαρχο"

Εγκληματική ανευθυνότητα από τον Δήμαρχο, που αν και ΓΝΩΡΙΖΕ αρμοδίως την κατάσταση, --Επέτρεψε την χρήση της Ανατολικής κερκίδας του Γηπέδου του Πανσερραικού, ενώ αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και με πολύ σοβαρή δομική παθολογία, σύμφωνα με επίσημη Τεχνική Έκθεση.

Εγκληματική ανευθυνότητα από τον Δήμαρχο, που αν και ΓΝΩΡΙΖΕ αρμοδίως την κατάσταση, --Επέτρεψε την χρήση της Ανατολικής κερκίδας του Γηπέδου του Πανσερραικού, ενώ αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και με πολύ σοβαρή δομική παθολογία, σύμφωνα με επίσημη Τεχνική Έκθεση.

-Κι όμως παρά τις red alert επισημάνσεις των Μηχανικών που συνέταξαν την 225 σελίδων Έκθεση, με εντολή του κ. Χρυσάφη η κερκίδα δόθηκε σε χρήση στον αγώνα ΑΕΚ- Πανσερραικός στις 25/1/2023 και πάνω από 250 φίλαθλοι βρέθηκαν εκεί, ίσως παίζοντας εν αγνοία τους τις ζωές τους κορώνα-γράμματα.

--Στην Τεχνική Έκθεση που παραδόθηκε στο Δήμο (ΟΠΑΚΠΑ) πριν από μήνες (Νοέμβριος 2022), οι επισημάνσεις είναι τρομακτικές για το σύνολο των δομημάτων του Γηπέδου (πλην του νότιου πετάλου που εξαιρέθηκε από την Μελέτη).
------------------------------------------------------------------------------- 

Την συγκεκριμένη κερκίδα που δόθηκε σε χρήση στον αγώνα με την ΑΕΚ, οι μελετητές την κατατάσσουν στα «κόκκινα» κτίσματα, επισημαίνοντας τα εξής:

 ---Σοβαρή δομική παθολογία παρουσιάζουν οι ανατολικές κερκίδες, στις οποίες διαπιστώνονται:  
➢Μεγάλες παραμορφώσεις, βυθίσεις και κατά τόπους πλήρης υποχώρηση της πλάκας.
➢Εκτεταμένη ρηγμάτωση της πλάκας.
Ανεπαρκής στερέωση των μεταλλικών διαφημιστικών πινακίδων.
Αποδιοργάνωση του προβόλου στο κατώτερο τμήμα των κερκίδων.
Απόκλιση από την κατακόρυφο του υψηλού τοίχου λιθοδομής που γειτνιάζει με τον αύλειο χώρου του 1ου & 7ου Δημοτικού Σχολείου & εμφάνιση συνεχούς κατακόρυφης ρηγμάτωσης στο νοτιοανατολικό του τμήμα.

 
--------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος λοιπόν ΓΝΩΡΙΖΕ την κατάσταση του γηπέδου από τον περασμένο Νοέμβριο οπότε και παραδόθηκε η Τεχνική Έκθεση.


ΓΝΩΡΙΖΕ επίσης ΠΡΙΝ τον αγώνα με την ΑΕΚ και τις συστάσεις των Μελετητών, που μεταξύ άλλων εξαιρετικά σοβαρών υποδείκνυαν: 


--ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ χρήσης των τελευταίων τριών σειρών των ανατολικών κερκίδων συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογραφικών θεωρείων που βρίσκονται  εκεί.  

Επομένως πώς και γιατί επέτρεψε την χρήση της κερκίδας?  

-----------------------------------------------

Ως επικεφαλής Παράταξης και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, θεωρώ απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και εξαιρετικά επικίνδυνη την ενέργεια αυτή του Δημάρχου κ. Αλέκου Χρυσάφη.
 
Για τον λόγο αυτό ζητώ άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και διερεύνηση τυχόν ευθυνών από τον Εισαγγελέα Σερρών.
----------------------------------------------- 

-Όταν ακόμη κουβαλάμε το πένθος για τον άδικο θάνατο του μικρού Βασίλη από την έκρηξη καυστήρα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης
και όταν ακόμη η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη στοιχειώνει την ψυχή μας,
η μόνη ασπίδα που μπορούμε να κρατήσουμε ως Αιρετοί και ως άνθρωποι, είναι η υπευθυνότητα.  

Να προστατεύουμε με τα έργα και αποφάσεις μας τα παιδιά και τους συμπολίτες μας, να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε για το καλό της κοινότητάς μας.
Τα αξιώματα, είναι ΕΥΘΥΝΗ.   

ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ