ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριάδνη Παπαφωτίου: Η περιοχή Σιγής -Κηφισιάς της πόλης των Σερρών θα μπορουσε να αποτελεί μοντέλο αστικής γειτονιάς!

-Χαμηλά ύψη κατοικιών, πολλοί ελεύθεροι χώροι, μελετημένο πολεοδομικό σχέδιο... Κι όμως εδώ και 20 χρόνια όχι μόνο δεν έχει βασικά έργα υποδομής, αλλά ούτε καν δρόμους! Κι όλα αυτά, ενώ οι κάτοικοι έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια σε γή και χρήμα, στο Ταμείο της Πράξης Εφαρμογής!!...
--Αναδείξαμε τα προβλήματα της γειτονιάς με δημόσιες παρεμβάσεις μας και Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συμμετείχαμε και στην Ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι ζητώντας τα δίκαια και τα αυτονόητα.
--Χθές καταθέσαμε μία ακόμη Ερώτηση στο ΔΣ, απαιτώντας να γίνουν ΕΡΓΑ, με διαφάνεια και μελέτη!
===========================================
Σέρρες 22/11/2021
Προς τον Δήμαρχο Σερρών
και τον Αντιδήμαρχο Εργων κ. Γ. Νυκτοπάτη
ΕΡΩΤΗΣΗ
Περί των ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή Σιγής -Κηφισιάς
--------------------------------------------------------------------
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην γειτονιά με πρωτοβουλία και πρόσκληση των κατοίκων, αναδείχτηκε η απουσία Ολοκληρωμένου Σχεδίου παρεμβάσεων (Master Plan) για την περιοχή αλλά και χρονοδιαγράμματος έργων, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Οι διανοίξεις δρόμων, οι ασφαλτοστρώσεις και οι προσβάσεις στα Σχολεία είναι ακόμη ζητούμενα, ο εισαγγελέας παρενέβη για τους αέριους ρύπους που αναπνέουν οι κάτοικοι, καθυστερήσατε δύο χρόνια να ξεκινήσετε το δίκτυο ομβρίων της ΔΕΥΑΣ αν και το παραλάβατε με έτοιμο εργολάβο, λειτουργείτε εργοτάξια χωρίς Αδεια στην γειτονιά, ενώ για το θέμα των καταπατητών δημοτικών οικοπέδων στην Σιγής, παρότι κατέθεσα Ερώτηση, απάντηση δεν έλαβα ακόμη.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
--Επειδή χθες ξεκίνησαν κάποιες εργασίες προετοιμασίας οδοστρωσίας στην οδό Ανθόπουλου που περνάει μπροστά από την Εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα (θα γιορτάσει σε 20 ημέρες).
--Επειδή η Μελέτη Ασφαλτοστρώσεων στην Σιγής ύψους 1,32 εκ ευρώ που περιλαμβάνει και την συγκεκριμένη οδό, είναι στην φάση δημοπράτησης και εργολάβος δεν αναδείχτηκε ακόμη
Παρακαλώ να μας απαντήσετε
--Με ποιόν τρόπο εκτελείτε τα έργα στην οδό Ανθόπουλου? Δλδ με ποιόν εργολάβο, πώς αυτός προέκυψε, πόσο και από ποιόν Κωδικό θα πληρωθεί?
Ευχαριστώ
Αριάδνη Παπαφωτίου
Επικεφ. ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων.