ΤΟΠΙΚΑ

ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ :Συγχαίρω τους κατοίκους της Σιγής- Κηφισιάς για το ενεργό ενδιαφέρον τους για τα σοβαρά θέματα της περιοχής τους

Η περιοχή Σιγής -Κηφισιάς της πόλης των Σερρών θα μπορούσε να αποτελεί μοντέλο αστικής γειτονιάς! --Χαμηλά ύψη κατοικιών, πολλοί ελεύθεροι χώροι, μελετημένο πολεοδομικό σχέδιο... Κι όμως για πάνω από 20 χρόνια όχι μόνο δεν έγιναν βασικά έργα, αλλά ούτε καν δρόμοι! Κι όλα αυτά, ενώ οι κάτοικοι έχουν εισφέρει εκατομμύρια σε γη και χρήμα, στο Ταμείο της Πράξης Εφαρμογής.

Η περιοχή Σιγής -Κηφισιάς της πόλης των Σερρών θα μπορούσε να αποτελεί μοντέλο αστικής γειτονιάς! --Χαμηλά ύψη κατοικιών, πολλοί ελεύθεροι χώροι, μελετημένο πολεοδομικό σχέδιο... Κι όμως για πάνω από 20 χρόνια όχι μόνο δεν έγιναν βασικά έργα, αλλά ούτε καν δρόμοι! Κι όλα αυτά, ενώ οι κάτοικοι έχουν εισφέρει εκατομμύρια σε γη και χρήμα, στο Ταμείο της Πράξης Εφαρμογής.

Αποτελούν υπόδειγμα συλλογικής δράσης δημοτών, οργανωμένης καταγραφής, παρακολούθησης και παρέμβασης  για την επίλυση υπαρκτών προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητά τους, την υγεία τους, την ασφάλειά τους και την λειτουργικότητα της γειτονιάς. Είναι αλήθεια ότι οι συνθήκες εκεί σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε σύγχρονη πόλη.

Κατά την γνώμη μου τα προβλήματα υπάρχουν για να λύνονται. Είναι αφορμές και ευκαιρίες για όσους υπηρετούμε τα κοινά, να κάνουμε κοινωφελές έργο.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Η περιοχή Σιγής -Κηφισιάς της πόλης των Σερρών θα μπορούσε να αποτελεί μοντέλο αστικής γειτονιάς!
--Χαμηλά ύψη κατοικιών, πολλοί ελεύθεροι χώροι, μελετημένο πολεοδομικό σχέδιο... Κι όμως για πάνω από 20 χρόνια όχι μόνο δεν έγιναν βασικά έργα, αλλά ούτε καν δρόμοι! Κι όλα αυτά, ενώ οι κάτοικοι έχουν εισφέρει εκατομμύρια σε γη και χρήμα, στο Ταμείο της Πράξης Εφαρμογής.
 
-- Συμμετέχοντας στην Ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησαν ζητώντας τα δίκαια και τα αυτονόητα, είπα τις απόψεις μου επισημαίνοντας την απουσία Ολοκληρωμένου Σχεδίου παρεμβάσεων (Master Plan) για την περιοχή, ενός χρονοδιαγράμματος έργων αλλά και την επιμελημένη ασάφεια των απαντήσεων της Δημοτικής Αρχής στο ερώτημα: Πόσα χρήματα υπήρχαν στο Ταμείο της Πράξης Εφαρμογής και πού χρησιμοποιήθηκαν.

--Οι διανοίξεις δρόμων, οι ασφαλτοστρώσεις και οι προσβάσεις στα Σχολεία παραμένουν ζητούμενα, ο εισαγγελέας παρενέβη για τους αέριους ρύπους που αναπνέουν οι κάτοικοι και καταλόγισε υπαιτιότητα στο Δήμο ο οποίος πλήρωσε από το Ταμείο του χιλιάδες ευρώ για πρόστιμο αντί για έργα! Επιπλέον, αυτή η Δημοτική Αρχή καθυστέρησε  δύο χρόνια να ξεκινήσει το δίκτυο ομβρίων της ΔΕΥΑΣ αν και το παρέλαβε με έτοιμο εργολάβο, ενώ λειτουργούσε στην γειτονιά και εργοτάξια χωρίς Άδεια.

--Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις, άμεσα, στηρίζοντας την Επιτροπή των συνδημοτών-κατοίκων της Σιγής, προχώρησα σε ενέργειες, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της γειτονιάς με δημόσιες παρεμβάσεις και φυσικά με σειρά Ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμη και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

--Χαίρομαι που κάθε μία από τις παρεμβάσεις αυτές έγινε αιτία δεσμεύσεων, επίσπευσης έργων, ακόμη και αποκατάστασης ανεπίτρεπτων περιβαλλοντικών παραβάσεων της Δημοτικής Αρχής.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με την ευκαιρία θα θυμίσω τις κυριότερες:

1). 25/10/ 2021. Γραπτή Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διερεύνηση καταγγελιών κατοίκων της Σιγής περί πολύχρονων ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΩΝ  Δημοτικών χώρων (ακόμη και χαρακτηρισμένων ως Πάρκα) όπου αναπτύσσονται επιχειρηματικές δραστηριότητες. – Επανακατάθεση της Ερώτησης δύο μήνες αργότερα.
--Δεν απαντήθηκε ποτέ από τον Δήμαρχο.

2). 23/11/2021. Γραπτή Ερώτηση στο Δ.Σ. για τις ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ, με αίτημα την έναρξη ουσιαστικών έργων στην γειτονιά, με διαφάνεια και μελέτη.  
--Αποσπάσαμε δεσμεύσεις για την ασφαλτόστρωση των οδών: Ανθόπουλου και Τιμ. Προδρόμου, καθώς και για τσιμεντόστρωση του δρόμου προς το Σχολείο.  Ας πούν οι κάτοικοι τί από αυτά έγινε ενάμιση χρόνο μετά.

3). 12/8/2022. Προσφυγή στον Εισαγγελέα αλλά και στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την μετατροπή του παρακείμενου στην γειτονιά πρώην «Στρατοπέδου Εμμ. Παπά» σε ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ (χωματερή!) δεκάδων τόνων χωμάτων από την διάνοιξη του ρέματος της Σιγής, με «άδεια» του Δημάρχου!
--Μετά την Προσφυγή, τα μπάζα απομακρύνθηκαν άρον άρον, ενώ η προκαταρκτική είναι σε εξέλιξη.

-----------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί  συνδημότες, κάτοικοι της Σιγής- Κηφισιάς

Δυστυχώς η όμορφη αυτή περιοχή της πόλης μας δεν αποτελεί εξαίρεση αμέλειας, ελλείψεων, καθυστερήσεων έργων, απουσίας κεντρικού σχεδιασμού και αναπτυξιακής μέριμνας. Όλες οι γειτονιές μας υφίστανται ομοίως τις συνέπειες της αδιαφορίας αυτής της Δημοτικής Αρχής, ως απτή απόδειξη του πόσο ασήμαντα είναι γι αυτήν τα προβλήματα καθημερινότητας των δημοτών.
Αυτό με λυπεί και με απογοητεύει ιδιαίτερα. Δεν ήθελα ούτε και περίμενα αυτή την κατάσταση, που ατυχώς έχει και συνυπεύθυνους.  

Ως υποψήφια Δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές αλλά και ως εν ενεργεία επικεφαλής Παράταξης, δεν επιθυμώ να σας πω πράγματα που δεν απέδειξα ήδη με την στάση μου όλα αυτά τα χρόνια μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σας διαβεβαιώνω ότι όλα λύνονται όταν γνωρίζεις, ακούς, εμπιστεύεσαι και συνεργάζεσαι με τους δημότες, έχεις Πρόγραμμα, ευαισθησία και κυρίως Όραμα και διάθεση για δουλειά.
Μείνετε δυνατοί.

 

Με εκτίμηση

ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
«ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων»